TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

GAÜ Drama Ve Oyunculuk Sınavı 8 Eylül’de

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) 8 Eylül'de yapılacak Drama ve Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı için son başvuru tarihinin 7 Eylül olduğu açıklandı.
GAÜ Drama Ve Oyunculuk Sınavı 8 Eylül’de
İHA - GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü'nden yapılan açıklamada, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Tiyatro Günleri ile her yıl Dünya Tiyatrolar Günü'nde GAÜ’nün adanın sanat çekim merkezi haline geldiği belirtilerek, 1 hafta boyunca alanında otorite sahibi sanatçılar ile drama ve oyunculuk öğrencilerini bir araya getirerek workshoplar gerçekleştirdikleri ifade edildi. 

GAÜ Drama Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı’nın ikincisinin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü’nde 8 Eylül 2016 Pazartesi günü gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, sınavın son başvuru tarihinin ise 7 Eylül olduğu vurgulandı.

GAÜ Drama Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı'nın birinci aşamasında adaylar, bir komedi ve bir dram/tragedya olmak üzere iki tirad hazırlayacaklar. Adaydan ayrıca bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebileceği gibi adaya karakterin analizi, seçtiği eser, yazarı, yazarın yaşadığı dönem ve diğer eserleri ile ilgili sorular sorulabilecek.

Adaylara doğaçlama ve temrinler de yaptırılabilecek. İkinci aşamada da müzik kulağı, beden koordinasyonu ve ritim duygusuna sahip olup olmadığı kontrol edilecek olan adaydan şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilecek.

Adaylara genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulacak. Ayrıca, gerek duyulduğu takdirde sınavda kendilerine jüri tarafından sınav günü verilecek bir kısa parçayı oynayacaklar.

Girne Amerikan Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre öğrencilerin sınav saatinden en az 1 saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerektiği, adayların her bir aşama için sınava giriş sırasının başvuru numaralarına göre belirleneceği ve adaylara sınav öncesi bildirileceği kaydedildi.

İki aşamada da başarılı olup kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrencilerin ise 4 yıllık akademik eğitimlerini Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü’nde alacağı belirtildi. Kontenjanın 15 öğrenciyle sınırlı olduğu da belirtilen açıklamada, öğrencilere burs imkanı sağlanacağı ifade edildi.

Başvuruda istenilen belgeler şöyle:
"2016 ÖSYM Sonuç Belgesi ve bir fotokopisi, lise diploması aslı ve fotokopisi, başvuru formu, dört adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı ve bir fotokopisi ve başvuru ücreti olarak da 50 Türk Lirası."
Yorum Yazın