• Eğitim

KPSS başvuruları için ek süre talebi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, çeşitli nedenlerle KPSS'ye başvuramayanlara bir fırsat daha verilmesini istedi.
KPSS başvuruları için ek süre talebi

(MÜGE ÇEVİK / ANKARA) - Demirel, çeşitli nedenlerle 2012 KPSS'ye başvuramayan vatandaşlarla birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Demirel, bu yıl KPSS'ye başvuru süresinin kısa tutulduğunu ve daha erkene alındığını belirterek, başvuru süresinin son gününde ise olağanüstü hava koşulları yaşandığını ve birçok kişinin evinden çıkamadığını kaydetti. Bu nedenle vatandaşların yeni bir başvuru fırsatı taleplerinin adil olduğunu belirten Demirel, "Kendilerine 24 saatin bile yeteceğini söylüyorlar. Hepsinin insani gerekçeleri var" dedi.

KPSS'ye başvuramayanların binlerce kişi olduğunu belirten Demirel, bu konuda bir soru önergesi de verdiğini bildirdi.
 
Ortaöğretimle ilgili düzenleme ile lise çağındaki kız öğrencilerinin evlenmesinin önünün açıldığına ilişkin yorumların sorulması üzerine Demirel, "Henüz taslak halinde olan bir şey hakkında yorum yapmayı doğru bulmam ama toplumsal rahatsızlığı artırabilir. Çocuk gelinlerin sayısını azaltmaya çalışırken böyle olmaz. Bunlar çağdaş Türkiye'de olmaması gereken şeyler" diye konuştu.
 

 

Yorum Yazın
islami sohbet
dini chat sohbet odaları