TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Necmi Özdemir, akademik görüşmeye siyasi algı yüklenmesi sonrasında basın bildirisi yayınladı

Yazarımız Necmi Özdemir, Akıllı Şehirler konusu ile ilgili İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile beraber yaptığı görüşmeye siyasi algı yüklemeye çalışan gazetenin içeriği sonrası basın bildirisi yayınladı.
Necmi Özdemir, akademik görüşmeye siyasi algı yüklenmesi sonrasında basın bildirisi yayınladı
Bünyemizde 2018 yılından beri yazı yazan ve yangın, teknoloji ve akıllı şehirler konuları kapsamında bugüne kadar siyasi kimliğine bakmaksızın 247 kişi, kurum ve kuruluşla görüşme yapan akademisyen yazar Necmi Özdemir'in yaptığı yeni görüşme ilginç bir siyasi konuya maruz bırakıldı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yaptığı görüşmenin Kocaeli Rektörü Sadettin Hülagü tarafından istendiğini söyleyen "kocaelikoz" gazetesinin içeriği sonrasında Necmi Özdemir basın bildirisi yayınladı.

Necmi Özdemir'in Basın Bildirisi:

BASIN BİLDİRİSİ

Kocaelikoz adlı internet sitesinde 11 Ocak 2021 tarihinde yayınlanan 60610070 ID’li “Rektör Hülagü’den ilginç hamle… Kendi gidemedi danışmanını Hürriyet’e gönderdi!” adlı kimin tarafından yazıldığı belli olmayan içerikte adıma bahsedilen “danışman” sıfatı gerçeği yansıtmamaktadır.

2018 yılından beri yazarı olduğum OGÜNhaber internet sitesinde yazmış olduğum yangın, enerji ve akıllı şehirler konulu yazı dizileri kapsamında bilgi toplama ve fikir verme adına 3 yılda farklı zamanlarda toplamda 247 tane içerisinde büyükşehir belediyeleri de bulunan farklı kişi, kurum ve kuruluş gezerek değerlendirmelerde bulundum.

Bu sayı göz önüne alındığında bu denli araştırma ve gezi yaparak yazı yayınlayan Cumhuriyet tarihindeki ilk ve tek akademisyenim.

İçerisinde 81 ilin belediyeleri ve kuruluşları bulunan bu gezilerde hiçbir siyasi farklılık göstermeden her tür fikri savunan kişi ve kurumlarla kendi alanım ve bahsettiğim konular ile ilgili görüşmeler yaptım.

Farklı bir algı yaratmak adına yayınlanan içerikte bahsedilen görüşmem Akıllı Şehirler konusu için görüştüğüm 57. Belediye’dir.

Danışman konusuna gelecek olursak Rektör beyin atandığı dönemin ilk 2 yılı kendisine danışmanlık yaptım. Ancak son 4 yıldır danışmanlık yapmamaktayım. Doğal olarak yazdığım yazılar ve yaptığım görüşmeler hiçbir siyasi amaç taşımadığı gibi rektörün de bilgisi dahilinde değildir.

Bahsettiğim tüm yazı dizileri ve görüşmeler ilgili haber sitesinin arşivinde mevcuttur. Yayınlanan bu içerik ile ilgili gerekli tüm yasal yollara başvurma hakkımın olduğunu da belirtmek isterim.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı CBS Genel Müdürlüğü, Akıllı Şehirler konusunda 30 başlıklı Eğitim setleri hazırlanmaktadır. Akıllı Şehirler de Afet ve Acil durum yönetimi başlığı ile ilgili hazırlık işi tarafıma verilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde 15-16 Ocak 2020’de Türkiye Belediyeler Birliğince organize edilen AKILLI ŞEHİRLER ve BELEDİYELER etkinliğini ben ve öğrencilerim TBB adına kitaplaştırdık.

Haber, hiçbir açıdan gerçeği yansıtmamaktadır.

KAMUOYUNA ARZ EDERİM.

SAYGILARIMLA

Necmi ÖZDEMİR
Dr.Öğ.Üyesi




*Yayınlanan basın bülteninde editör müdahalesi bulunmamaktadır. 
Yorum Yazın
  • Suat KAŞ Elektronik yuksek muhendisi
    Çok yerinde bir açıklama. Teşekkürler