TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Keçiören'deki deprem şehitleri hatıra ormanı fidanlarla buluştu

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - "Türkiye'nin yüreği yandı, hala da yanıyor. Acıyı yüreğimizde derin bir şekilde hissettik. Kaybettiğimiz canlarımızın hatırasını bu ormanımızda yaşatacağız"
AA -

İSTANBUL (AA) - Keçiören Belediyesi, ilçedeki Yükseltepe Mahallesi’ne Kahramanmaraş depreminde yaşamını kaybeden vatandaşların anısına hatıra ormanı kurdu.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Keçiören’deki okulların katılımıyla gerçekleştirilen 6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikme Töreni ile fidanlar toprakla buluşturuldu.

Törene, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, deprem şehitlerinin anısına gerçekleştirdikleri ağaç dikme töreninde bir araya geldiklerini, asırların felaketinin yaşandığını belirtti.

Altınok, "50 bine yakın vatandaşımız rahmeti rahmana kavuştu. Mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar, afiyetler niyaz ediyorum. Türkiye'nin yüreği yandı, hala da yanıyor. Acıyı yüreğimizde derin bir şekilde hissettik. Kaybettiğimiz canlarımızın hatırasını bu ormanımızda yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

Depremle birlikte Türk milletinin gösterdiği dayanışmaya da değinen Altınok, şunları kaydetti:

"Necip Türk milletinden Allah razı olsun. Özellikle de gençlerimizden. 10 adet yardım toplama merkezi oluşturduk. Bir de baktık ki gönüllü gençlerimiz buralarda çalışıyorlar. Üniversite öğrencilerimiz, lise öğrencilerimiz ve öğrenci olmayan gençlerimiz bu yaraların sarılmasında gönüllü mücadele verdiler, vermeye devam ediyorlar. Merkezlerimizde gençlerimiz ve personelimiz yardımları tasnif ettiler. Tüm deprem bölgemize imkânlarımız ölçüsünde desteklerimizi gönderdik. Ekiplerimiz orada çalışmaya devam ediyor. Bir taraftan da buraya gelen depremzede kardeşlerimiz var. Misafirin ötesinde ev sahibi onlar. Kardeşliğin, insanlığın başladığı bir zamandayız. Kalbini, yüreğini, evini açan herkesten Allah razı olsun.

Deprem bölgeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde şehirlerin ruhuna uygun olarak yeniden inşa edilecek buna yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız işi biliyor. Şu an deprem bölgesindeki TOKİ konutlarında yıkılan bina yok. Önce depremlerde kamu binaları yıkılırdı. Ama şimdi çok şükür asrın depreminde kamu binalarında, özellikle yeni yapılan binalarda yıkılan yok. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız işi biliyor, TOKİ Başkanımız işi biliyor. Yeni binalar yapılacak, şehirler daha güzel inşa edilecek. Ama giden kardeşlerimizi bir daha getiremeyeceğiz. Onların anısını bu hatıra ormanında yaşatacağız. ‘Kaderin üstünde bir kader var’ diyoruz. Ecel geldiği zaman bir saniye ötelenmez, bir saniye geri çekilmez. Ancak tedbirlerimizi alacağız. Tedbir bizden takdir Allah'tan."

Altınok, kendilerinin Keçiören'de göreve gelir gelmez bir yıl içinde şehrin yüzde 80'i için kentsel planlama yaptıklarını, bir kalemde Türkiye'nin metrekare olarak en fazla kentsel dönüşüm planlamasını gerçekleştirdiklerini bildirdi.