TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Metro Türkiye, deprem bölgesindeki üreticilere desteğini sürdürecek

- Bugüne kadar toprakta ya da dalında kalan yaklaşık 600 ton ürünün alımını gerçekleştiren Metro Türkiye, sezon sonuna kadar deprem bölgesindeki çiftçilere destek amacıyla bölgeden temin ettiği ürün miktarını 1.000 tona çıkaracak - Eylül ayı itibarıyla başlayacak yeni sezon için Metro Türkiye, bu rakamı 4 katına çıkararak 4 bin tonluk ürün almayı hedefliyor
AA -

İSTANBUL (AA) - Yerel üretimi ve tarımda sürdürülebilirliği destekleyen öncü projelere hayata veren Metro Türkiye, deprem bölgesinde de ilk günden beri üreticinin yanında olarak destek alımlarıyla bölgeye hayat veriyor.

Metro Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, sezon sonuna kadar alım miktarını yeni ürün çeşitleriyle 1.000 tona ulaştıracak olan Metro Türkiye, Hatay'dan aldığı Arsuz limonu, beyaz bal kabağı, Kırıkhan havucu, Arsuz tatlı patatesi, lahana ve marul gibi bölgede yetişen yeşillikleri tüm Türkiye'deki mağazalarında tüketicilerle buluşturuyor.

33 yıldır Türk mutfağını ve değerlerini koruma ilkesi ile sürdüren Metro Türkiye, Türk mutfağını ileriye taşımanın yolunun yerelleşmeden geçtiğine inanıyor. Bu vizyonu doğrultusunda tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yerel üreticilerle uzun yıllardır iş birliği içinde bulunan Metro Türkiye, deprem nedeniyle büyük yara alan afet bölgesine de ilk günden bu yana yardım eli uzatıyor, zorlu bir süreçten geçen çiftçilere bölgeden sürekli olarak yaptığı ürün alımlarıyla güç vermeye devam ediyor.

- 4 bin ton ürün alımı hedefleniyor

Bugüne kadar toprakta ya da dalında kalan yaklaşık 600 ton ürünün alımını gerçekleştiren Metro Türkiye, sezon sonuna kadar deprem bölgesindeki çiftçilere destek amacıyla bölgeden temin ettiği ürün miktarını 1.000 tona çıkaracak.

Eylül ayı itibarıyla başlayacak yeni sezon içinse Metro Türkiye, bu rakamı 4 katına çıkararak 4 bin tonluk ürün almayı hedefliyor. Bugüne kadar Hatay'dan aldığı Arsuz limonu, beyaz bal kabağı, Kırıkhan havucu, Arsuz tatlı patatesi, lahana ve marul gibi bölgede yetişen yeşillikleri tüm Türkiye'deki mağazalarında tüketicilerle ile buluşturan Metro Türkiye, ürün alımlarını kadın kooperatifleri aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Metro Türkiye, hem desteğin tek seferlik olmaması hem de daha fazla çiftçiye ulaşılabilmek adına ürünleri Mersinden Kadın Kooperatifi ve Zahide Ana Kadın Kooperatifi üzerinden alıyor.

- Hatay beyaz bal kabağı için coğrafi işaret tescil başvurusunda bulunuldu

Sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla potansiyeli olan yerli ürünlerin coğrafi işaret tescili almasına yönelik desteğini ulusal ve uluslararası alanda 2012 yılından beri sürdüren Metro Türkiye, deprem bölgesinden alımını gerçekleştirdiği ürünler için de harekete geçti.

Metro Türkiye, bu doğrultuda afetten kısa bir süre başlattığı Hatay beyaz bal kabağının tescil başvurusunu tamamlayarak ürünün tescil başvurusunu Türk Patent Enstitüsü'ne yaptı. Tüm tescil süreci boyunca kurum ve sivil toplum kuruluşlarını destekleyen Metro Türkiye, diğer yerel ürünler için de görüşmelerini sürdürüyor. Metro Türkiye bu sayede desteklerini bir kerelik alım yapmak üzerine kurgulamıyor, bölgeye kalıcı bir etki bırakmayı hedefliyor.

"Bu Razaman, bereketi paylaşmanın tam zamanı" diyen Metro Türkiye, deprem bölgesi ürünlerinin mutfaklarda daha çok kullanılması için de çalışıyor. Metro Türkiye, müşterilerinin bu yerel ürünleri daha çok tercih etmelerini, böylelikle bölgeden daha çok ürün alımı yapabilmeyi hedefliyor.

Metro Türkiye, kendi bünyesi altında bulunan Türkiye'nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro'nun şefleri ile deprem bölgelerinden toplanan yerel ürünlerin kullanıldığı tarifler geliştirerek ürünlerin tanıtımına ve kullanımına katkı sağlıyor.

Ramazanda tüm Türkiye'deki Metro mağazalarında satılan bu ürünleri alarak deprem bölgesindeki üreticilere destek olunabiliyor.