TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Petrol Ofisi Grubu, web sitesini görme engelliler için erişilebilir hale getirdi

AA -

ANKARA (AA) - Petrol Ofisi Grubu, görme engelliler için üretilen BlindLook'un sesli simülasyon teknolojisini web sitesine entegre eden ilk şirket oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, görme engellilerin yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmaya yardımcı olmak amacıyla Türkiye merkezli bir sosyal girişim olarak özgürlük teknolojileri geliştiren BlindLook iş birliğiyle Petrol Ofisi, web sitesini tam veya kısmi görme engelli bireylerin dijital ürün ve hizmetleri kimseye ihtiyaç duymadan kullanmalarına olanak sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Pazarlama Direktörü Sinan Seha Türkseven, BlindLook sosyal girişimi ile gerçekleştirilen iş birliğinin toplumsal kapsayıcılık ve erişilebilirlik anlamında sağladığı değeri önemsediklerini belirterek, "Bu proje ile görme engellilerin Petrol Ofisi Grubu ile olan marka-tüketici ilişkisindeki bağı güçlendirmeyi ve özgürleştirici teknolojilerin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Web sitemizi görme engelliler için engelsiz bir hale getirerek, sektörümüzde bir ilki hayata geçirdiğimiz için mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.