TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Türk Lobisi daha güçlü daha kararlı!

2001 yılında 24 üye ile kurulan Amerikan Kongresi Türk Lobi Komitesi, 150 üyeye ulaştı.
Türk Lobisi daha güçlü daha kararlı!
CRA -

Türk lobisi, ABD kongresinde  ‘Ermeni Soykırımı’ yasa tasarısının reddedilmesi, Türkiye’nin ulusal saygınlığı ve güvenliğinin korunmasını gerektiren alanlarda kilit rol oynuyor.

(İrem ÖZDEMİR) - Türk- Amerikan ilişkilerini geliştirmek, güçlendirmek, Türkiye’nin ulusal güvenlik ve saygınlığını ilgilendiren konularda çıkarlarımızı korumak adına  2001 yılında kurulan Amerikan Kongresi Türk Lobi Komitesi 150 üye sayısına ulaştı. Özellikle Ermeni Diasporası’nın Türkiye aleyhindeki faaliyetleriyle ilgili etkin rol oynayan Türk Lobisi, uluslararası ticari ve stratejik anlamda güçlenmesi için çalışmalarda bulunuyor.

Türkiye-ABD ilişkileri alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Uğur Terzioğlu, Türk Lobisi’nin kabul edilen her yeni üyeyle daha da güçlendiğini dile getirerek, “Türkiye yakaladığı istikrarlı ve hızlı büyümeyi her alanda sürdürüyor. Türk Lobisi’nin de güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesiyle yakından ilgili” dedi.

Türkiye’nin uluslararası arenada güçlenmesi için lobicilik faaliyetlerinin önemine vurgu yapan Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA/AmCham) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Uğur Terzioğlu, “Ortak değerler üzerine kurulu Türk- Amerikan ilişkilerini güçlü kılmak adına özveriyle çalışan Amerikan Kongresi’ndeki Türk Komitesi’nin her bir üyesiyle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Türk Komitesi’nin güçlenmesinin Amerika’nın stratejik müttefiki olan Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirten Terzioğlu, “Türk lobisinin güçlenmesi, Türkiye’nin güçlenmesi demektir. Türkiye’nin güçlenmesinde önemli bir rol oynayan bu sürece destek veren başta Amerikan Türk Koalisyonu (TCA), Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ( FTAA), Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) olmak üzere bu bu alanda çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Dün olduğu gibi bugün de Türkiye, ABD politikasının önemli bir bileşeni olmaya devam edecektir” dedi.


Bilgi İçin   
PRoaktif  İletişim Tel: 0 212 343 61 53 (pbx)
Birgül Taşdemir
İrem Özdemir

 

Yorum Yazın