TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

ÜNLÜ & Co'nun aktif büyüklüğü 1,7 milyar TL'yi aştı

- ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut Ünlü: - "2022 yılında yaşanan tüm iniş çıkışlara rağmen işimizi çeşitlendirmedeki kabiliyetimiz ve yeni iş alanlarına giriş yapmamız neticesinde yüksek performansımızı ve kârlılığımızı sürdürdük"
AA -

İSTANBUL (AA) - Yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ Yatırım Holding (ÜNLÜ & Co), 2022 yılında aktif büyüklüğünü 2021 yılına göre yüzde 83’lük artışla 1 milyar 716 milyon TL’ye çıkarırken, net kârını da yaklaşık yüzde 238 artışla 268,8 milyon TL'ye yükseltti.

ÜNLÜ & Co'dan yapılan açıklamaya göre, ÜNLÜ & Co, 2022 yılına ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı.

2022'de önceki yıla göre toplam kapsamlı gelirlerini yüzde 166 artışla 305 milyon TL’ye çıkaran ÜNLÜ & Co, net kârını da yaklaşık yüzde 238 artışla 268,8 milyon TL’ye yükseltti.

ÜNLÜ & Co, 2022 yılında aktif büyüklüğünü 2021 yılına göre yüzde 83'lük artışla 939 milyon TL'den 1 milyar 716 milyon TL'ye çıkardı. Özkaynakları yüzde 47 artışla 894 milyon TL'ye ulaşan ÜNLÜ & Co'nun vergi öncesi kârı da 350,7 milyon TL olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ünlü, şunları kaydetti:

"Ülke olarak çok acı bir tablo ile karşı karşıya kaldığımız günlerden geçiyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 46 binden fazla vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları başta olmak üzere tüm Türkiye'ye başsağlığı, tüm yaralılarımızın da bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. 2022 yılında yaşanan tüm iniş çıkışlara rağmen işimizi çeşitlendirmedeki kabiliyetimiz ve yeni iş alanlarına giriş yapmamız neticesinde yüksek performansımızı ve kârlılığımızı sürdürdük. Uzun vadeli büyüme stratejilerimizden ödün vermeden ve bunu yaparken de gelirlerimizi artırmaya devam ederek planlarımıza uygun olarak önemli adımlar attık. 27 yıllık geçmişimiz ve bilgi birikimimizle her türlü araç ve yetkinlikle donatılmış olmamız sayesinde zor olabilecek bir dönemi kazanımlarla geçirdik."

- "Kredi derecelendirme notu AA+'ya yükseldi"

Ünlü, 2022'deki önemli gelişmelere değinerek, 2022 yılında Borsa İstanbul (BIST) Ana Pazarda işlem gören "UNLU" paylarının, şirketin güçlü finansal yapısı ile kârlılığını koruması, işlem hacmi ve piyasa değerinin yükselmesi sonucunda, 2 Ocak 2023 itibarıyla Borsa İstanbul Pay Piyasasında Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladığını anımsattı.

Mahmut Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, küresel ekonomik ortamdaki çalkantılara rağmen ÜNLÜ & Co'nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu AA'dan AA+'ya yükseltti. Ayrıca 2022 yılında bizleri çok heyecanlandıran yeni fintech girişimimiz Piapiri'yi hayata geçirdik. Piapiri ile bugüne kadar nitelikli yatırımcılara verdiğimiz hizmetleri çok daha geniş kitlelere sunarak finansal yatırımları demokratikleştirdik. Başlamış olan büyük dönüşüm gerçekleşir ve Türkiye'deki yatırımlar sermaye piyasası ürünlerine daha yaygın ve kalıcı olarak yönelirse, Piapiri ile gelecek 5 yılda milyonlarla ifade edilen yatırımcı sayısına ulaşmayı hedefliyoruz."

Geçirdikleri başarılı yılın aldıkları ödüller ile de tescil edildiğini aktaran Ünlü, "ÜNLÜ & Co olarak, 2022 yılında Euromoney, EMEA Finance, Mergermarket ve Business Vision gibi çok değerli kuruluşlardan yatırım hizmetlerinin çeşitli alanlarında ödüller aldık. Bu başarıya katkı sağlayan başta çalışanlarımıza, değerli müşterilerimize ve tüm iş ortaklarımıza Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.