TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden sokak hayvanları için kulübe

Anadolu Üniversitesinde bir grup öğrenci, Rektör Şafak Ertan Çomaklı'nın da desteği ile Yunus Emre Kampüsünde bulunan sokak hayvanları için kulübeler inşa etti.
Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden sokak hayvanları için kulübe
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın desteğiyle, Anadolu Üniversitesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü öğrencileri, örnek bir projeye imza attı.

Projeleri kapsamında Yunus Emre Kampüsü'nde bulunan sokak hayvanları için kulübe tasarlayan öğrenciler kulübeleri kampüsün uygun noktalarına yerleştirdi.

Anadolu Üniversitesi bünyesindeki atölyeler tarafından hazırlanan kulübeler özellikle kış aylarında zorluklarla mücadele eden sokak hayvanları için güvenli birer alan.

"6 adedini yerleştirdik, kulübe sayısı artacak"

Rektör Çomaklı kulübelerin öğrenciler tarafından yapıldığını söyledi:

"Bu kulübeler daha güzel şeylerin başlangıcı. Önümüzdeki günlerde bu ve benzeri konularla ilgili farklı planlarımız var. Havaların soğuduğu ve kış şartlarının ağırlaştığı şu günlerde sokak hayvanları için bu durumu ikame etmemiz gerekmekte. Bugün itibarıyla 6 adet kulübe kampüste uygun gördüğümüz yerlere yerleştirildi, ilerleyen günlerde de bu kulübe sayısı artacak.”

AÜ Rektörü Çomaklı ünlülerden de övgü aldı

Rektörlüğe geldiği günden beri farklı duruşu ve yaptıkları ile gerek örğenciler gerekse takipçiler tarafından övgü ile bahsedilen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, son yaptığı hareket ile ünlülerinde övgüsünü topladı.

Sosyal medyada günlük paylaşımları dışında iyiliklerle ilgili olayları da paylaşarak takipçilerine duyuran Özge Ulusoy, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın sokak hayvanları için öğrencilerle beraber yaptığı hayvan evlerini paylaştı.

@ozgeulusoy:
"Bu da şahane bir haber. Hayvan dostu bir rektör. Hepsi melek dediği sokak canlarını elleriyle besleyen şahane bir insan @anadoluuniv rektörü @safakcomakli iyi ki varsınız. Böyle güzel örnekler lazım işte."



Yorum Yazın