TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Anel Telekom ve mağdur hissedarların ikinci duruşması

Kira ve gayrimenkullerin Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel’in insafına kalmasını istemeyen 21 hissedar Anadolu Adalet Sarayı’nda ikinci duruşmasını gerçekleştirdi.
Anel Telekom ve mağdur hissedarların ikinci duruşması
Sultan Gedik - Geçtiğimiz yıl Olağanüstü Genel Kurul toplantısını gerçekleştiren Anel Telekom ve hisse sahipleri toplantıya gergin başlamıştı ve gergin bitirmişti.

SPK’DAN RIDVAN ÇELİKEL’E CEZA

Geçtiğimiz Eylül ayında Anel Telekom'un yönetim kontrolünü sağlayan payların Acredo Technology BV'ye devrine ilişkin satış görüşmeleri hakkında yapılan inceleme sonucunda aralarında Rıdvan Çelikel, Avniye Mukaddes Çelikel, Mahir Kerem Çelikel ve Merve Şirin Çelikel'in bulunduğu 4 kişiye yüklü miktarda idari para cezası kesmişti.
 
Kurul, Anel Elektrik'e 10 ayrı suçtan 1 milyon 495 bin 268 lira, Rıdvan Çelikel ve Mukaddes Çelikel'e 6 ayrı suçtan 1 milyon 285 bin 259'ar lira olmak üzere toplamda 2 milyon 570 bin 518 lira, Mahir Kerem Çelikel'e 5 ayrı suçtan 78 bin 147 lira, Merve Şirin Çelikel'e ise 24 bin 672 lira idari para cezası vermişti.

BORSA İSTANBUL YÖNETİMİ ANEL TELEKOM'U KOTTAN ÇIKARDI

Yakın İzleme Pazarı’ndan Anel Telekom kottan çıkarıldı, hissedarlar mağdur olmamak için alarma geçti.

Borsa İstanbul Yönetimi tarafından 30 Kasım’da duyurulan ve 3 Aralık tarihi itibariyle uygulamaya konan Anel Telekomünikasyon'un (ANELT) kottan çıkarıldı.

Kottan çıkarılma kararı sonrası, bir grup yatırımcı mahkeme yolunu tutarak haklarını hukuken aramaya karar verdi.

İhtiyati tedbir istemiyle İstanbul Anadolu 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan talebin duruşmalı incelenmesine karar verildi.

Mahkemenin kararında, “Duruşma günü olarak 27/12/1018 tarihi belirlenmiş bulunduğundan, o güne de az süre kalmış olduğundan, duruşmada ele alınmasına oy birliği ile karar verildi.” denildi.



ANEL TELEKOM VE HİSSEDARLARIN İKİNCİ DURUŞMASI

İhtiyati tedbir istemiyle İstanbul Anadolu 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 2. duruşma yapıldı. Duruşmaya hissedarlar tarafından yoğun katılım sağlandı.

Duruşma kararların alınmasıyla birlikte 27/06/2019 tarihine bırakıldı.

Duruşma sonrası Avukat Tansel Güven ve mağdur Yusuf Yıldız mağduriyetleri ile ilgili OgünTV’ye konuştu.
 
OgünTV'ye konuşan Yusuf Yıldız;
"Anel Telekom yatırımcısıyım. Anel Telekomdan hisse aldım ve mağdur oldum. Mağdur olmamın sebebi Anel patronu Rıdvan Çelikel'in halka açık şirketi kendi kumarhanesine çevirmesi oldu. İki yıl şirketi satmak için yalan haberlerle insanları kandırdı. Şirket 5 yıldır faliyetsiz. Yatırımcılar şirketin faliyetsiz olduğundan haberi dahi yok. Bizim şikayetlerimiz üzerine daha önceki yaptığımız kuruldan sonra Rıdvan Çelikel 4 milyona yakın ceza yedi. Daha sonra fesih ortaklıktan çıkma davası açtık. SPK'ya daha önce birleşmek için Anel Elektrik'te 3 defa başvuru yapıldı ve 3 başvuruda da red yedi. Sonrasında hisse gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan 2 yıl sonra kottan çıkarıldı. Davamızın ilk duruşması geçti. İkinci duruşmada bugün geçti. Bütün mağdur arkadaşlarla ve Avukatımız Tansel bey ile burdayız." dedi.



OgünTV'ye konuşan Tansel Güven;
"Anel Telekom mağdurları için bir davamız var. Anel Telekom'a fesih davası istedik Türk Ticaret kanunu 531. maddeye göre; bunu isteme nedenimiz fiyatı üzerinden oynanarak daha yüksek fiyatta satılması oldu. Satışının olmaması nedeni ile ve şirketin kotasyon yönelgesi gereği borsadan atılması oldu. Anel Telekom'daki olay şirket hisselerinin hakim ortak tarafından yapılan manipülasyonlarla düşük gösterilmesi neticesinde kişiler mağdur oluyor. Kottan atılmasıyla tüm mağdurlar hisslerini satamıyor ve mahkeme yoluyla hak aramaya başlıyorlar. Dava açıldı ve 2. duruşma gerçekleşti. İhtiyate etme talebimiz vardı Anel Telekom'a bu talebimiz Bölge Adliye Mahkemesi'nde duruyor. Dosyamızda bilirkişiye gidecek. Biz burda fesih yerine ortaklıktan çıkmayı istiyoruz. Ortaklıktan çıkmak için de bir çıkma bedeli belirlenecek. SPK'nın ve Borsa İstanbul'un kararıda şirketin nasıl kötü yönetildiğini ortaya koyacaktır." dedi.


 
TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK SIKINTI

Borsada holding sahipleri mevcut yönetim hakimiyetini kötüye kullanarak şirket hisselerinin fiyatını gerçeğe aykırı bir çok haberlerle yükseltiyorlar.

İnsanlarda bu şirket büyücek ve gelişecek diye güvenmeye başlıyorlar. Daha sonradan bu durum gerçekleşmeyincede mağdur durumunda oluyorlar. Güven duygusuna dikkat etmeliler.

Araştırma yapmadan bu durumlarla girmemeleri gerekmektedir. KAP'ı takip etmelerini öneririm dedi.

Yorum Yazın