TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bakırköy Adliyesinde Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümü kutlandı

Bakırköy Adliyesinde Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümü kutlandı
Bakırköy Adliyesinde Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümü kutlandı
AJANSLAR - Bakırköy Adalet Sarayı'nda 18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde şehitler anıldı. Düzenlenen törende deprem bölgesi Adıyaman'da gönüllü görev yapan savcı ve adliye personellerine plaket takdim edildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törene Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Adalet Komisyon Başkanı Atilla Öztürk, Başsavcı vekilleri, hâkimler, savcılar ve adliye personelleri katıldı.

'HER NEFES 108 YIL ÖNCE ÇANAKKALE'DE VERİLEN SON NEFES SAYESİNDE'
Törende konuşan Başsavcı Gümüş, "Şehit yakını ve gazilerimiz bize devletimizin emanetidir. Bugün aldığımız her nefes 108 yıl önce Çanakkale'de verilen son nefes sayesindedir.

Dünyadaki tüm boğazlar, kanallar geçildiği saatiyle birlikte yazılır. Çanakkale boğazı hariç, çünkü bilinir ki Çanakkale geçilmez.

Çanakkale boğazı şahittir ki, vatan aşkı milletimizin ruhunda vardır. Ölürsek şehit kalırsak gazi olmak ruhumuzda vardır. Çanakkale'nin geçilmez olduğunu kanlarını ve canlarını feda ederek tüm dünyaya ispat eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaş ve yargı çalışanlarımızı da rahmetle anıyorum" dedi.

Törenin ardından deprem bölgesi Adıyaman'da gönüllü görev yapan savcı ve adliye personellerine Başsavcı ve Adalet Komisyon Başkanı tarafından plaket takdim edildi.
Yorum Yazın