TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

DBB ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında 'Mola Evi' protokolü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Özel Gereksinimli Bireylere Gündüzlü Bakım Merkezi 'Mola Evi' projesi protokolü imzalandı.
DBB ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında 'Mola Evi' protokolü
Mehmet Aslan - Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın tefrişat giderlerini karşılayacağı "Mola Evi" projesinin protokol imza törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız katıldı.

Genel Sekreter Ayhan Kardan, yaptığı açıklamada, bugüne kadar gecikmiş çok önemli bir projenin imza töreninde bulunduğunu söyledi.

Vali Münir Karaloğlu’nun göreve başladıktan sonra şehrin ihtiyaçlarına göre yaptığı öncelik sıralamasında Engelli Mola Evlerinin yapılması için kendilerine talimat verdiğini aktaran Kardan, Şehitlik ve Kayapınar’da inşaatı başlayan Mola Evlerinin inşaatlarının yüzde 95’inin tamamlandığını anlattı.

Kardan, mola evlerini dezavantajlı ailelerimizin hizmetine sunacakları belirterek, şöyle konuştu:
“Bir annenin down sendromlu veya otistik bir çocuğu var. 7/24 bu çocukla ilgilenmek zorunda. Bu çocuğu bir yere bırakma şansı yok. Annenin hastaneye gitmesi lazım. Çocuğunu emanet edecek bir yeri yok. Bir kamu idaresinde işi var, emanet edecek bir yeri yok. İşte tam bu sırada bu engelli mola evlerimiz devreye giriyor. Allah nasip ederse anneler, babalar çocuklarını getirip. Engelli mola evlerimize bırakacaklar. Bir rahat nefes alacaklar. Hastanede, kamuda veya bir düğün, cenaze, cemiyet programı varsa oraya gidecekler. Bu arada biz ekibimizle beraber bu bireyleri alacağız, eğiteceğiz. Bunların yeme içmesinden tutun eğitimine psikolojik desteğine varıncaya kadar her türlü hizmeti sunacağız.”

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ise imzaladıkları projenin toplam bütçesi olan 1,5 milyon liranın 1,1 milyon liralık kısmının sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında finanse edeceklerini belirtti.

Maral, şunları dile getirdi:
“Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin özel hazırlık çalışmaları yürüttüğü bir proje. Bu çerçevede projeyi desteklemiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz de bu proje kapsamında mola evlerinin buraların tefrişat ihtiyacını karşılamış olacağız.”
Yorum Yazın