TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Depremzede kadınlar eski ilçe otogarında üretim yapacak

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülecek projeyle depremzede kadınlar, yaralarını Diyarbakır’ın eski ilçe otogarında kurulacak tesislerde üretim yaparak saracak. 
Depremzede kadınlar eski ilçe otogarında üretim yapacak
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin sanayi ve işgücü üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik proje hazırlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı (BOTAP)” kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak “Eski İlçe Otogarının Depremzede Kadın Çalışanları İçin Dönüştürülmesi (Üretimin Devamlılığının Sağlanması) Projesi’nin hayata geçmesi için ilk adım atıldı. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak projeyi imzaladı. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında yapılan törende projenin detayları paylaşıldı.

700 kadına yeni istihdam olanağı
Düşük gelir grubunun yoğun bir şekilde yaşadığı bölgede hazır giyim başta olmak üzere zarar gören diğer atölyeler için işlikler inşa edilecek.

Projeyle uzun yıllar ilçe otogarı olarak kullanıldıktan sonra atıl kalan alanda kurulacak 12 hazır giyim atölyesi ile kreş sayesinde 700 kadına yeni istihdam olanağı sağlanacak. 12 ayda bitirilmesi öngörülen proje ile 15 bin 500 metrekarelik eski ilçe otogarı alanında toplamda 9 bin 200 metrekare kapalı alanı kapsıyor. Yeni kurulacak işliklerin işlevlendirilmesi aşamasında Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de yer alan kurumsal firmalarla işbirliği yapılacak.

70 milyon liralık proje
Vali Ali İhsan Su, imza töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “70 milyon liralık bir proje, bunun 50 milyonunu Kalkınma Ajansımız destekleyecek. 20 milyonu da Büyükşehir Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Valiliğimiz, Yenişehir Kaymakamımız, belediyemiz ve Kalkınma Ajansımız ve Büyükşehir Belediyemizin işbirliğiyle bu projeyi orada gerçekleştireceğiz. Farklı metrekarelerde 12 işlik oluşturacağız. Bu kardeşlerimizi istihdam garantili olmak üzere talep eden firmalarımıza vereceğiz. Orada özellikle öncelik kadınlarımız olmak üzere istihdam sağlamış olacağız.”

Depremin istihdama olumsuz etkileri giderilecek
Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak ise, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün depremle ilgili oluşturmuş olduğu bölgesel kalkınma odaklı acil eylem programı çerçevesinde destek programının hayata geçtiğini belirtti. Çolak, şunları aktardı:“Büyükşehir Belediyemizin bize sunmuş olduğu projeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız uygun gördü. Bu vesileyle depremin olumsuz etkilerinin bir an önce olumlu noktaya dönmesi, kadınlarımızın özellikle istihdamı ve ekonomideki canlılığın sağlanmasıyla ilgili güzel bir program.” Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun katıldı.
Yorum Yazın