• Genel

Deri hastası Ömer, Bakan İslam'dan yardım istedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın Eskişehir’in Mahmudiye ilçesini ziyareti sırasında 20 yaşındaki deri hastası Ömer Keskin tedavisi için yardım istedi.
Deri hastası Ömer, Bakan İslam'dan yardım istedi
ESKİŞEHİR / İHA - Mahmudiye ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldikten sonra mahalleden ayrılmak üzere makam aracına doğru yönelen Bakan İslam, deri hastası olduğu öğrenilen 20 yaşındaki Ömer Keskin’in yardım çağrısı üzerine sorunlarını dinledi. Elleri ve ayak parmaklarının olmadığını belirten Keskin, kendisinin maaş alamadığını ifade etti. Hastalığıyla ilgili belgeleri Bakan İslam’a gösteren Keskin, tedavi için yardım istedi. Bunun üzerine konuyla bizzat kendisinin ilgileneceğini ifade eden Bakan İslam, gence sonucu bizzat telefonla arayarak kendisinin söyleyeceğini belirtti. Bakan İslam, Keskin’in sosyal haklarını inceleyeceklerini ve gerekeni yapacaklarını söyledi. Ömer Keskin, “Bakan sorunlarıma çare bulacağını ifade etti. Bu hastalığı 20 yaşına kadar çektim. Bu yaşıma kadar okumadım. Bilgisayar çocuk oyuncağı. Tedavim olursa, inşallah okula gitmek istiyorum. Tedavim çıkarsa inşallah, ama tedavim yoksa bu hastalığı çekeceğiz artık” diye konuştu.

Ömer Keskin’in babası Ahmet Keskin ise, oğlunun hastalığı konusunda pek bir teşhis konulamadığını söyleyerek, “Birçok doktora götürdük. Ancak bu hastalıkla ilgili pek bir bilgimiz olmadığı için bakanımızdan yardım istedik. İnşallah yardım eder. Bakanımız bize söz verdi. Gereken yerlere başvuru yapılacağını söyledi. Oğlum okula gidemedi. Ancak zeka olarak çok iyi. Bilgisayarı çok güzel kullanıyor. Ancak hastalıktan dolayı parmaklarını kullanamıyor” dedi.

Bakan İslam, Ömer Keskin ile konuştuktan sonra Doğanca Mahallesi’ne geçti. Burada da kadınlarla bir araya gelen Bakan İslam, daha sonra ilçeden ayrıldı.
Yorum Yazın