TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışması yapıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve zararlı (karasinek ve sivrisinek) vektörlerin üreme popülâsyonunun önüne geçmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını 32 araç ve 162 personelle sürdürürken Dabanoğlu Mahalle Muhtarı Abdullah Babrak, özverili çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür etti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışması yapıyor
İnternet Haber Servisi - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık işleri Daire Başkanlığı, halk sağlığını korumak ve olası bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Zararlı (karasinek ve sivrisinek) vektörlerin üremelerinin engellenmesi için yapılan ilaçlama çalışmalarında 162 personel 24’ü ULV cihazı (Soğuk Sisleme), 7’si Holder ve 1’i de Mistblower olmak üzere toplamda 32 araç görev yapıyor. İlaçlama çalışmaları gündüz ve gece saatlerinde 2 vardiya şeklinde yapılıyor. Zararlı vektörlere karşı kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı ruhsatlı olup, halk sağlığı açısından sakıncası bulunmuyor.

İlaçlama çalışmaları aksatılmadan sürdürülüyor

İlaçlama çalışmalarına ilişkin bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklıdır, 29 Mayıs itibariyle sahada ilaçlama çalışmalarının startını verdiklerini ve çalışmaların aksamadan günlük periyodik şekilde devam ettiğini belirtti. Saçaklıdır, “Kent merkezi, ilçelerin kırsal mahallelerinde hem kaynak hem de ULV (soğuk sisleme) 11 ile 13 gün aralığında çalışmalarını sürdürmektedir. ULV ilaçlama çalışmaları bugün itibariyle Ekim ayının sonuna kadar devam edecektir. Kent merkezinde pompa sistemiyle ilaçlama yapan ekiplerimizde aynı şekilde 11ile 13 gün aralığında larva ve erginlere karşı ilaçlama yapıyor. İlaçlama çalışmaları özellikle sulak alanlarda, su birikintilerinin olduğu bölgelerde, hayvan besi yerleri ve bodrumlarda ayrıntılı şekilde gerçekleştiriliyor. Belirtilen yerlerde kış aylarında da ilaçlama çalışmaları periyodik olarak kışlak mücadele şeklinde devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Üvez popülâsyonuna karşı ilaçlama çalışmaları başladı

Hava sıcaklıklarının aniden yükselmesiyle birlikte afit (üvez) popülâsyonuna karşı da ilaçlama yaptıklarını aktaran Saçkalıdır, üvezlerin yüze, buruna, kulağa ve ağza temasından dolayı yurttaşlar tarafından sivrisinek olarak adlandırıldığını, üvezlerin tamamen zararsız olduğunu ifade etti. Üvezlere karşı Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan yeşil alanlarda çalışma yürüttüklerini dile getiren Saçaklıdır, “Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nın 6 araç üstü Holder ile Ongözlü Köprü, Erdebil Köşkü,  Sur dipleri,Hz Süleyman, Valilik ve Vali konağında üvez çalışmalarına başladık afit popülasyonunu minimum seviyeye düşürecek şekilde insektisit ilaçlaması devam ediyor.” dedi.

Acil Müdahale Ekipleri oluşturuldu

13 Haziran tarihinden itibaren akrep riski ve şikâyeti bulunan Suriçi’ndeki toprak evler, harabeler ve Sur galerilerinde ilaçlama çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Saçaklıdır, “Bu zararlı sürüngenlere karşı ilaçlama periyodik olarak yılda 2 defa gerçekleştirilecek. Özellikle akrep, yılan vb zararlıların belediyemiz ilaçlama birimine bildirilmeleri durumunda aynı gün ve saate gerekli müdahale yapılacaktır. Ayrıca günü birlik gelen şikâyetleri değerlendirmek için Acil Müdahale ekipleri kurduk.” şeklinde konuştu. Yaşanan eksikliklerden dolayı halkın beklentilerinin farkında olduklarının altını çizen Saçaklıdır, bu aksaklığı gidermek için 9 günlük bayram tatilinde de çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ve yaşanan mağduriyetten dolayı özür dilediklerini sözlerine ekledi.

 Özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti

lYürütülen ilaçlama çalışmalarına ilişkin konuşan Dabanoğlu Mahalle Muhtarı Abdullah Babrak, “ Normalde bu yıl yağışların çok yoğun olduğu bir mevsimi atlattık. Bunun üzerine sıcaklıkların aniden bastırmasıyla her türlü sinek, akrep, yılan ve ona benzer gibi şeylerin çoğalmasına sebep oldu. Sağ olsun bugün Büyükşehir Belediyesi’nden genel bir ilaçlama için bir ekibi geldi. Biz de onlarla beraber elimizden geldiği kadarıyla mahallemizde bulunan harabeler, yıkık olan yerler ve bodrum katları gibi yerleri ilaçlamaya çalışıyoruz. Özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”


Yorum Yazın