TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Diyarbakır’ın Dermanbabası Ramazan ayında da ‘derman’ olmaya devam ediyor

Diyarbakır’da ’fakirlerin babası’ olarak bilinen ve halkın sevgisini kazanan ’Dermanbaba’ lakaplı Yılmaz Acu, yardımlarına Ramazan ayında da devam ediyor. Acu yıllardır hayırseverlere yardım için kullandığı motosikleti ile Ramazan ayında kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ekmek ve gıda dağıtıyor.
Diyarbakır’ın Dermanbabası Ramazan ayında da ‘derman’ olmaya devam ediyor
İHA - Diyarbakır’da kimsesiz, maddi durumu düşük ve hasta vatandaşlara yardım eden Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu, Ramazan ayında da ailelere maddi destek sunmaya devam ediyor. Ömrünü fakir fukara ve ihtiyaç sahibi insanlara adayan Acu, Ramazan ayı boyunca Diyarbakır’ın çeşitli mahallelerinde tespit ettiği fakir ve yoksul ailelere gerek gıda yardımı gerekse maddi yardımlarda bulunuyor.

“Ben de yetimdim ve yardımlarla büyüdüm”
Kendisinin yetim büyüdüğünü ve yaşadığı mahalledeki vatandaşların yardımları ile geçindiğini belirten Acu, “Diyarbakırlıların kendisine Dermanbaba lakabı taktığını söyledi. Acu, “Babam ben doğmadan ölmüş. Yetim büyüdük, annem beni ve kardeşlerimi bin bir güçlükle büyüttü. Diyarbakır’daki mahallemizde yaşayan kişiler de bize çok yardım ettiler. Bu nedenle daha o yaştayken ’Bir gün adam olduğumda varımı yoğumu zor durumdakilere yardım etmek için harcayacağım’ dedim. Yaşım biraz daha büyüdüğünde geçimini sağlamak için bir bakkal dükkanı açtım, 1980 senesinden başlayarak elde ettiğim gelirle hastaları tedavi ettirmeye başladım. İlk olarak kanserli çocukların tedavileri ile uğraştım, ardından ise bana başvuranların sayısının artması üzerine devletin ve sağlık sektörünün önemli kademelerinde görev yapan kişilerle yoksullar arasında aracılık görevine başladım. Böylelikle daha çok insana ulaşmış oldum” dedi.

Yardım uğruna kendi iş yerlerinde iflas etti
Kar kış demeden maddi durumu düşük ailelere ulaştığını ve bundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini belirten Acu, “On binlerce duacım var, en büyük servetimdir dualar benim. Hiçbir mal varlığım yoktur. Bu uğurda 12 iş yeri açıp insanlık için uğraştım her şeyimi kaybettim. Bir hasta için 18 defa Ankara’ya giden bir insanım. Biliyorum ki bu yaptıklarım Allah’ın yanında kaybolmuyor o yüzden çok mutluyum” diye konuştu.

“Ramazan ayında hayırseverler artıyor”
Hayırsever vatandaşların her zaman olduğunu Ramazan ayında da sayının arttığını belirten Acu, konuşmasına söyle devam etti:
“Bölgemizde ve ilimizde çok fazla ihtiyaç sahibi vatandaş var. Bu vatandaşlarımıza nazaran hayırsever vatandaşlarımız var ama çok fazla değil. Ancak Ramazan ayında bu hayırsever vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Bu da ihtiyaç sahibi insanlarımıza umut oluyor, en azından Ramazan ayında hepsine ulaşma imkanı buluyoruz. Hayırseverler ile yoksullar arasında köprü oluşturarak hayırlarına ortak oluyorum, bu da beni çok mutlu ediyor. Her Ramazan ayı olduğu gibi bu mübarek Ramazan’da da fırınlara hayırseverler tarafından bırakılan ekmekleri alıp iftar saatine yakın kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyorum. Motorum olduğu için sokaklara rahat girebiliyorum, bu vesileyle ihtiyaç sahibi ailelere iftardan önce ekmekleri yetiştiriyorum. Çok mutlu oluyorlar ve ettikleri dualar beni çok mutlu ediyor. Rabbim beni hayra ortak eden hayırseverlerden Allah razı olsun.”
Yorum Yazın