TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Efeler’de de deprem bilinci artıyor

Efeler Belediyesi ve Efeler Lions Kulübü Derneği iş birliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 5 Haziran’da kent sakinleri ile bir araya gelecek.
Efeler’de de deprem bilinci artıyor

Vatandaşların deprem konusundaki bilgi ve duyarlılığını yükseltmek isteyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kentte yaşayanlar ile konunun uzmanlarını buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 5 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’te Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nda Efeler halkıyla buluşacak. ’Deprem İçin Ne Yapmalı?’ başlıklı konferansta Ercan, vatandaşlara hayati öneme sahip bilgi ve deneyimlerini aktaracak.

Efeler halkını konferansa davet eden Başkan Atay, “Deprem bilincimizin yeterli olmaması, yapı ve zeminlerimizin güvensizliği nedeniyle on binlerce canımızı kaybettik. Yaralarımızı sarmak için çok çalıştık. Yeni yaraların açılmaması için daha çok çalışmalıyız. Bunu yaparken bilimin yolundan asla ayrılmamalıyız. O yolun değerli temsilcilerinden olan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, pazartesi günü bizlerle olacak. Bilim insanlarımızın fikirlerinin rehberliğinde ilerleyeceğimiz yolda, bu değerli buluşmaya hepinizi davet ediyorum” dedi.