TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Konutlara verilen destek esnafa da verilsin

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bulunan esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi, geçmiş olsun temennilerinde bulundu.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Konutlara verilen destek esnafa da verilsin
Depremde evleri ile beraber işyerlerinin de zarar gördüğünü ve bu yönden 2 kere mağdur olduklarını belirten esnaf, ağır hasarlı ve acil yıkılacak olan binaların henüz yıkılmadığından dolayı caddelerin trafiğe kapalı tutulduğunu ve bu nedenle iş yapamadıklarını dile getirdiler.

HÜDA PAR Yenişehir ilçe Başkanı Muzaffer Beber ve il yönetimiyle birlikte esnafı tek tek ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yetkililere çağrıda bulunarak konutlara verilen desteğin esnafa da verilmesini söyledi.

Esnafa geçmiş olsun temennilerinin yanında her türlü olumsuzlukta HÜDA PAR’ın halkın yanında olduğunu söyleyen Dinç, esnaf tarafından ilgiyle karşılandı.

Konut ve işyerlerine gelen yüksek tutarlı elektrik faturalarını da hatırlatan Dinç, yetkilileri duyarlı olmaya ve mağduriyet oluşturma yerine mağduriyetleri çözmeye davet etti.

“Afet bölgesindeki abonelerden elektrik ücreti 3 ay alınmasın, esnafa konutlarda olduğu gibi destek verilsin”
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis Semti’nin İstasyon Cadde esnafını ziyaret ettiklerini belirten Dinç, “Yaptığımız ziyaretlerde depremden etkilenen esnafımızın mağduriyetlerini dinledik. Esnafımız hem evinde hem de işyerinde mağduriyetler yaşadı. Bununla birlikte bir diğer sorun elektrik faturalarının yüksek gelmesidir. Vatandaşın geçirdiği bu zor dönemde elektrik faturaları esnafın belini bükmektedir. Özellikle 3 ay boyunca depremden etkilenen 11 ilimizde yaşayan vatandaşlarımız elektrik faturalarından muaf tutulmalı. Depremden olumsuz etkilenen esnafa destek amaçlı; kısa, orta ve uzun vadede yetkililer tarafından acil bir şekilde destek paketi açıklanmalıdır. Vatandaşın mağduriyeti bir an önce giderilmelidir.” dedi.
Yorum Yazın