TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, katliam mağdurlarının ziyaretini kabul etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK’nin katliam yaptığı Dürümlü Köyü sakinlerinin ziyaretini kabul etti.
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, katliam mağdurlarının ziyaretini kabul etti
Dürümlü katliamı mağdurları HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve partililer ziyarete gelen Dürümlü katliamı mağdurlarını kabul etti.

Katliamda yakınlarını kaybeden mağdurlardan, Bayram Yaman, Çelebi Yaman, Faruk Yaman ve beraberindeki köy sakinleri, HÜDA PAR İl Başkanlığında karşılandı.
Köy sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Yapıcıoğlu, ziyarete gelen mağdurlara ilgi ve alaka gösterdi.

HÜDA PAR’ın kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Dürümlü sakinleri, Yapıcıoğlu’na 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlere katılması nedeniyle tebrik ve başarı dileklerini sundular.
Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Yapıcıoğlu, 2022 yılının Ekim ayında Dürümlü Katliamı olarak hafızalara kazınan olayın yaşandığı kırsal Tanışık Mahallesi'ne daha önce bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Ne olmuştu?
PKK elemanalar tarafından Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'ne bağlı Dürümlü (Baqews) mezrasında 12 Mayıs 2016 tarihinde bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Dürümlü mezrasında PKK elemanlarının bomba yüklü kamyonu, köylülerin fark etmesi üzerinde infilak ettirilerek büyük bir patlamaya sebep olmuştu. Patlamanın şiddeti ile 20 metre çapında çukur açılırken birçok evde de tahribatlar meydana gelmişti.

16 kişinin katledildiği, 23 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı PKK üslenmişti.
Yorum Yazın