TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı, depremzede vatandaşlar için 1.500 kişilik yaşam alanı açtı

- Kalıcı konutlar yapılıncaya kadar İskenderun'da bölge halkına barınmanın yanı sıra sosyal ihtiyaçlar konusunda destek vermek üzere hayata geçirilen yaşam alanında, konteyner evler ile sosyal birimler bir arada olacak
AA -

İSTANBUL (AA) - IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı'nın İskenderun'da depremden etkilenen vatandaşlar için inşa ettiği yaşam alanı açıldı.

IC Holding açıklamasına göre, depremde hem arama-kurtarma çalışmaları hem de barınma ihtiyacı için seferber olan IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı tarafından inşa edilen "IC İbrahim Çeçen Vakfı İskenderun Yaşam Alanı" faaliyete geçti.

Kalıcı konutlar yapılıncaya kadar bölge halkına barınmanın yanı sıra sosyal ihtiyaçlar konusunda destek vermek üzere hayata geçirilen 30 bin 840 metrekare büyüklüğündeki yaşam alanında, 1.500 vatandaş barınabilecek. Yaşam merkezinde konteyner evler ile sosyal birimler bir arada olacak.

"IC İbrahim Çeçen Vakfı İskenderun Yaşam Alanı"nın sadece bir barınma alanı olmanın ötesinde, depremden etkilenen vatandaşların günlük hayatlarının içindeki her türlü unsura cevap veren, yuva olarak nitelendirilebilecek bir yapı olması amaçlanıyor.

Bu doğrultuda yaşam alanında mutfak, çamaşırhane, banyonun yanı sıra çocuk ve kadın merkezi, revir, çocuk parkı, öğrenciler için derslik, kütüphane, spor sahası, lokal, güvenlik, soğuk depolama alanı gibi mekanlar bir arada yer alıyor. Yaşam merkezinde ayrıca günlük 5 bin kişiye sıcak yemek servisi yapılıyor.

- Çocuk ve kadın merkezinde sosyal ve eğitici faaliyetler düzenlenecek

IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı, yaşam alanıyla bölge halkının hayatlarını yeniden kurmalarına destek olmayı hedefliyor. Bu şekilde iş gücü kaybının da önüne geçmek, bölgede üretimin sürdürülmesine katkı sağlamak amaçlanıyor. Bölgedeki vatandaşların güvenli bir şekilde barınmalarına ve özellikle çocuklar ile kadınlara destek olmaya öncelik veriliyor.

İskenderun'daki yaşam alanının içinde bu hedefle kurulan çocuk ve kadın merkezinde, yaşanan felaketin izlerini azaltmak hedefiyle eğitici ve sosyal faaliyetler düzenlenerek kadın ve çocukların yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olmak amaçlanıyor. İleriki dönemde depremden etkilenen kadınların, ekonomik olarak güçlenmeleri amacıyla eğitim yoluyla yetkinliklerini arttırmak, potansiyel ve halihazırda var olan girişimcilik faaliyetlerini desteklemek gibi projeler üzerinde de planlamalar yapılıyor.

- Grup otelleri de depremzedelerin kullanımına açıldı

Verilen bilgiye göre, deprem bölgesindeki barınma ihtiyacını karşılama çalışmalarına katkıda bulunmak için tüm imkanlarını seferber eden IC Holding, grup bünyesindeki otellerini de 647 vatandaşın kullanımına açtı.

IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı, depremde zarar gören illere destek çalışmaları kapsamında, bölgeye 19 tır temel ihtiyaç ve gıda malzemesi gönderdi. Hatay ve İskenderun'da toplam 7 noktada kurulan konteynerler ile günde 10 bin kişiye içecek ve yiyecek servisi sunuldu.