TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

İstanbul'dan çıkmadan tatil nasıl yapılır?

İstanbul'un yoğun ve stresli ortamından kurtularak tatil yapmak, milyonlarca kişinin hayali. Ancak gerek iş gerek de diğer sorumluluklar nedeniyle, İstanbul'dan Bodrum'a, Fethiye'ye giderek kısa bir tatil kaçamağı yapmak her zaman kolay olmuyor. Bu durumda yapılacak en iyi şey tabii ki İstanbul'dan çıkmadan tatil yapmak.
İstanbul'dan çıkmadan tatil nasıl yapılır?
İstanbul her ne kadar kalabalık ve hareketli yaşamı ile öne çıkan bir şehir olsa da, İstanbul içinde şehirden uzak, kendine has bir yapıya sahip birçok köşe bulunuyor. İstanbul'dan çıkmadan tatil yapmak isteyenler için önerilerimizi sıraladık.

Şile'nin huzurunu keşfedin
İstanbul'un Karadeniz'e komşu ilçesi Şile, birçok kişiyi kendine aşık edecek güzelliğe sahip bir yer. Şehir merkezin yakın konumda olmasına karşın, doğasını korumayı başarmış bir yer olan Şile keyifli bir Karadeniz kasabasını andırıyor. İstanbul'la alakası dahi olmayan şirin doğası, yeşil ve mavinin bir tuvale çizilmiş resmi andıran uyumu Şile'de sizi bekliyor. Haftasonu tatillerinin yanı sıra, 1 günlük resmi tatillerde de tercih edilebilecek Şile İstanbul'dan çıkmadan tatil yapmanın adresi. Şile'de yapılabileceklere gelirsek, merkezde yer alan Şile Kalesi ve Şile Feneri görülmesi gereken yerlerden. Denize girmek isteyenler için uzun bir kum plaja sahip olan Şile'de Uzunkum Plajı ilgi görüyor. Buna ek olarak Kumbaba Plajı, Kabaköz Plajı ve Sofular Köyü Plajı da Şile'de popüler. Ayazma Plajı'nın çok ilgi gördüğü Şile'de Kumbaba Tepesi'nin harika manzarasının tadına varmak mümkün. Yaz akşamlarında keyifli bir yürüyüş içinse Kavala Parkı tercih edilebilir.

Ağva'da kendinizi resetleyin
Şile'ye bağlı bir belde olan Ağva, İstanbul'un en güzel bölgelerinden biri. Şile'nin keyifli özelliklerini barındıran Ağva, özel plaj ve koyları, bakir kalmış güzellikleri ile öne çıkıyor. Ağva'da denize girmek için Ağva Plajı, Kilimli Koyu tercih edilebiliyor. Bununla birlikte Ağlayan Kaya gibi bölgeler, hem denizin güzelliğini hem de ilgi çekici hikayeleri sunuyor. İmrenli Plajı, Karacaköy Plajı ve Şuayipli Köyü Plajı ile de düşünülebilecek Ağva, İstanbul'a yakın olmasına karşın Karadeniz'e ait bir bölgeyi anıdırıyor. Ağva'ta tatil yaparken doğa yürüyüşü, trekking için harika rotalar keşfedebilir, köylerde elde edilen organik lezzetlerin tadına varabilirsiniz. Bununla birlikte ırmakları, nehirleri ile Ağva, doğanın harika yönlerini keşfetmenin mümkün olduğu bir yer.

İstanbul'a yakın tatil noktalarını bulun
Tatil için İstanbul'a yakın, Şile ve Ağva dışında yerler araştırıyorsanız seçenekler oldukça fazla. TEM otoyolu üzerinden ve Osmangazi Köprüsü üzerinden, bir saatten kısa bir süre içinde birbirinden güzel tatil noktalarını keşfedebilirsiniz. Bursa ve Yalova, Marmara'nın eşsiz güzelliğe sahip bölgeleri. Bununla birlikte Kocaeli'de Maşukiye gibi yerler, Sakarya'da ise Sapanca Gölü, dört mevsim tatil için düşünülebilir. Göl manzarasına karşı tatil imkanı sunan bölge, İstanbul'a da çok yakın, bu nedenle birçok kişi haftasonu tatili için Sapanca, Maşukiye ve Yalova-Bursa'yı tercih ediyor.

Villa tatili yapın
Keyifli ve huzurlu bir tatil için villa tatili her zaman bir adım önde. Kiralık villalarda kalmak için güvenilir tatil villaları üzerinden size hitap eden adresleri bulabilirsiniz. En iyi villa kiralama siteleri üzerinden İstanbul'a yakın ucuz kiralık villa bulmak mümkün. Tatil için kimileri günlük ve haftalık villalarda havuzlu konsept ararken, kimi zaman denize sıfır yazlık villa da düşünülebiliyor. Herkese hitap eden tarza sahip villalar içinde lüks, bahçeli ve doğa içinde jakuzili alternatifler bulabilirsiniz. Balayı villalarının yanı sıra, özel ve korunaklı muhafazakar villalar, geniş aileler için çocuk havuzlu villalar İstanbul'a yakın bölgelerde, Şile ve Ağva'da bulunuyor. Evcil hayvan sahipleri içinse, bu bölgelerde evcil hayvan kabul eden villalar da düşünülebilir.




Sponsorlu İçerik
*İçerik tanıtım yazısı olarak girilmiştir. OGÜNhaber editörlerinin bir müdahalesi bulunmamaktadır.
Yorum Yazın