TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'Katledilen Meryem Sevim’in yargılama sürecinin takipçisi olacağız'

Diyarbakır Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, 13 Kasım günü bir erkek tarafından kafede tabancayla vurularak katledilen Meryem Sevim’in dava sürecinin takipçisi olacaklarını açıkladı.
'Katledilen Meryem Sevim’in yargılama sürecinin takipçisi olacağız'
CHP Diyarbakır Gençlik Kolları, 13 Kasımda eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen kişi tarafından, oturduğu kafede vücuduna 9 el ateş edilmesi sonucu katledilen Meryem Sevim için basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanlığı binası önündeki açıklamayı Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Baysal okudu. Baysal “Ülkemizin şiddet iklimine çekildiği bugünlerde gerekli önlemlerinin alınması gerektiğini açıkça görmekteyiz” dedi.

Benzer olayların yaşanma oranı günümüzde artmaya başlamıştır
Kadın cinayetlerinin gün geçtikçe arttığını ve gerekli önlemlerin hala alınmadığını belirten Baysal “13 Kasım günü Kayapınar ilçesinde eski erkek arkadaşı olduğu düşünülen şahıs Meryem Sevim'in kafede olduğunu öğrenip söz konusu adrese gitmiş ve burada yanında taşıdığı tabancayı çıkaran şahıs Sevim kardeşimize art arda ateş etmeye başlamıştır. Vücudunda 9 Kurşun isabet eden Meryem Sevim, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Emniyet güçleri hala sanığın bulunması için çabalamakta olup söz konusu olayın aydınlatılması amacıyla araştırmalarını sürdürmektedir. Gerçekleşmiş olan üzücü olayın takipçisi olacağımızı belirtmekle beraber benzer olayların yaşanma oranı günümüzde artmaya başlamıştır. Türkiye'nin şiddet iklimine çekildiği bugünlerde insan haklarının önemini ve gerekli yerlerde gerekli önlemlerini artırılması gerektiğini açık bir şekilde görmekteyiz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 2. ve anayasanın 17. maddesinde insan yaşamının korunması ile ilişkin temel bir hükme yer verilmektedir. Herkesin yaşam hakkı yasayla korunur” diye konuştu.

Yargılama sürecini takipçisi olacağız
Yargısal ve idari mekanizmaların hukuka uygun olarak, adil, sürekli ve süratli bir biçimde insan onuruna saygı gösterip koruyarak, insan haklarının yanında yer alarak, adalet sisteminin düzgün işlemesine katkıda bulunması gerektiğine dikkat çeken Baysal “9 Kurşun isabet edilen bir olayda canavarca hisse bir kasten öldürme suçunun işlendiği de açık ve nettir. Yargısal ve idari mekanizmaların hukuka uygun olarak adil sürekli ve süratli bir biçimde iman onuruna saygı gösterip koruyarak, insan haklarının yanında yer alarak ceza adalet sisteminin düzgün işlemesine katkıda bulunması gerekir. Adli ve idari makamların etkili ve ivedi soruşturmayı öğretilmesi hususunda sorumluluklarının gereğini yerine getirmesini belirtir, Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Gençlik Kolları olarak yargılama sürecinin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz” dedi.
Yorum Yazın