• Genel

Olağanüstü durumlar için harekete geçildi: 83 bin 500 sığınak yapılacak

Türkiye, olası savaş ve afetlere karşı sivil savunma kapasitesini artırmak için ülke genelinde yeni bir adım atıyor. TOKİ öncülüğünde 81 ilde toplam 83 bin 500 sığınak yapılması planlanırken, projenin 120 gün içinde tamamlanması ve kişi başına 1 metrekarelik alan ayrılması hedefleniyor.
Olağanüstü durumlar için harekete geçildi: 83 bin 500 sığınak yapılacak
AJANSLAR - Türkiye’de savaş, doğal afet ve çeşitli acil durumlarda vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla 81 ili kapsayan geniş çaplı bir sığınak projesi yürütülüyor. Toplu sivil savunma kapasitesini artırmayı hedefleyen çalışma kapsamında ülke genelinde toplam 83 bin 500 sığınak inşa edilmesi planlanıyor.

120 GÜNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen projenin, Türkiye’nin sivil savunma altyapısını güçlendirmesi amaçlanıyor. Çalışmaların 120 günlük süre içerisinde tamamlanmasının planlandığı belirtiliyor.

KİŞİ BAŞINA 1 METREKARE ALAN
Projede sığınaklarda her vatandaş için 1 metrekarelik alan ayrılması öngörülüyor. Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilmesi planlanan çalışma ile savaş ve afet gibi olağanüstü durumlarda kullanılabilecek sığınak kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Yorum Yazın
islami sohbet
dini chat sohbet odaları