TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 34.718
  • Altın 2407.223
  • BIST 100 10094.59
  • Genel

Prof. Dr. Nurettin Heybeli Trakya Üniversitesi rektör adaylığını açıkladı

Trakya Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Organ, Doku, Hücre Nakli Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Nurettin Heybeli,
Prof. Dr. Nurettin Heybeli Trakya Üniversitesi rektör adaylığını açıkladı
CRA -

Trakya üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde medya mensuplarıyla buluşarak rektör adayı olduğunu açıkladı.

 

Prof. Dr. Nurettin Heybeli’nin rektör adaylığıyla ilgili yaptığı konuşmanın tam metni;

(Ferhat YILDIRIM) - 17 Nisan 2012, Balkan Kongre Merkezi, Edirne

 

Yazılı ve Görsel Basınımızın Değerli Mensupları,

Sizleri sevgi ve saygı ile selamlayarak sözlerime başlıyorum. Geçmiş günlerde, Türkiye’mizde ilk defa tarafımızdan uygulanan ayak bileği protezi ameliyatı ya da Trakya Bölgemizde ilk kıkırdak nakli gibi yenilikler veya Üniversitemizde ev sahipliğini yaptığımız ulusal akademik faaliyetlerin tanıtılması ve duyurulması aşamalarında değişik mekânlarda sizlerle birlikte olmuştuk; bu güzel kongre merkezi çatısı altında ise sayısız kez eğitim amacı ile bu kürsüden seslendim ancak hiçbirinde, bugün kadar coşku ve heyecan taşıdığımı sanmıyorum.

Bir süredir yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz Trakya Üniversitesi rektör adaylığı çalışmalarımızı değerli öğretim üyeleri dostlarımız ve saygıdeğer Edirne halkına duyurmamız konusundaki desteğinize yürekten müteşekkirim.

Bu basın toplantısında, alışkın olduğumuz bilimsel yöntemden ayrılmadan; biz kimiz, neden buradayız, önceliklerimiz nelerdir konularını ana başlıklar halinde sizlere sunmak istiyorum.

 

Değerli arkadaşlarım,

Ünlü Yazar Mark Twain’e atfedilen bir deyiş vardır: “Kısa bir mektup yazacak kadar vaktim yoktu, bu nedenle onun yerine uzun bir tane yazdım” (I didn't have time to write a short letter, so I wrote a long one instead). Gerçekten de öze hızla ulaşmak zordur ancak ziyadesiyle zaman vermeyi hak eden bir süreç olan rektör adaylığı için biz zamanımızı iyi kullandık, önceliğimizi belirledik ve bakış açımızı saygıdeğer öğretim üyelerimizin desteğiyle birbirine yaklaştıracağımız iki kelime ile özetledik: “Yönetişim ve Birleşim”. Trakya Üniversitemizde birleşerek, yönetişim prensibini hayata geçireceğimiz yeni bir dönemin kapısını açacağız.

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre “Yönetişim” kelimesi: “Resmî ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik ve politik otoritenin ortak kullanımı” anlamına gelmektedir. Bu anlamın yüklediği sorumluluğun ne kadar büyük olduğunu biliyoruz, ve bu sorumluluğu hakkı ile yerine getireceğimize eminiz.

Sloganımızı sizler ile görsel olarak da paylaşmak isterim. Yönetişim ve Birleşimi bağlayan “İ” harfinin içindeki çok renk üniversiter hayatta olmasını arzuladığımız çok renklilik ve ayrılmazı olan çoksesliliği simgelemektedir.

Bugün itibariyle bile iki aydan az olmayan seçim sürecini olumlu kullanabilmek, “Yönetişim için Birleşim” sloganı ile çıktığımız yola tüm öğretim üyesi meslektaşlarımızı da katabilmek ve çok önemsediğimiz üniversitemizin rutin bilimsel ve eğitimsel akışlarına olumsuz etki etmemek adına ayrıntılı projelerimizi Mayıs ayı sonunda sizlerle birlikte yapacağımız çok daha geniş kapsamlı ve katılımlı bir toplantı ile duyuracağız. Ancak, bu süreçte web sayfamız üzerinden bir ilki gerçekleştireceğiz: “Ben Rektör Olsaydım” platformu. Bu alan göreve layık görülmemiz ile birlikte “Ben Senin Yerinde Olsaydım” projesi olarak devam edecektir.

 

Sevgili Dostlar;

Biraz da adaylığımın alt yapısına gelmek isterim. İlköğretim öğretmeni olan annem ile ilahiyatçı öğretmen olan babamın Anadolu görevleri sırasında Eskişehir’de 1968 yılında doğdum. Aslen Isparta ilinin, Senirkent ilçesinden geliriz. Anne tarafım İstiklal Madalyasına sahip bir aile olan “Örmeci” ailesinin, ağırlıklı olarak akademisyen, idareci, doktor, eczacı ve öğretmenlik meslek gruplarında yoğunlaşmış bireylerinden; aktiflik, öncülük, sosyallik, girişkenlik, kararlılık, entelektüellik, yaratıcılık, disiplin, düzenlilik ve nezaketi; ağırlıklı olarak memleketimizden ayrılmayan ve toprağı işleyen baba tarafımdan da bağlılık, vefa, azim, uyumluluk, iyilik ve duyarlılığı öğrenmeye çalıştım.

Rahmetli babamın rahatsızlığı nedeniyle küçük yaşlarda, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Klinik Şefi olan rahmetli büyük dedemin yakınında olmak üzere Kadıköy’e yerleştik. Ne yazık ki babamı genç yaşta kaybettik, ancak bu durum bana önemli bir sorumluluk ve yaşam amacı verdi; mücadeleci ama sabırlı, ülkemdeki eksikleri tamamlamaya gayret eden iyi bir hekim olmak. Türkiye’de ilk defa ayak bileği total protez uygulamasını 2005 yılında başlatmak ve eğitimlerine katkıda bulunmak veya ilk defa mühendislik eğitimi de alan ortopedist öğretim üyesi olmak, bir nebze de olsa bu konuda başarılı olduğumu gösterebilir.

Gençlik yıllarımdan itibaren sosyal hayat ve spor ile iç içe bir yaşamı tercih ettim. Disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini lisanslı olarak yaptığım basketbol ve briç spor alanlarında; kişinin en önemli mücadelesi ve yarışının kendisi ile olması gerektiğini ise yine lisanslı sporcusu olduğum kayak gibi doğa sporları ile öğrendim.

Hayatımda hiçbir görev veya etkinliği unvan sahibi olmak veya bir mevkiye ulaşmak için gerçekleştirmedim; yapmaya değer olduğu, ülkeme, insanıma yararları için emek verdim ve düsturum da : “Eğer bir iş yapmaya değer ise İYİ yapmaya da değerdir” oldu.

Yaşamımda akılcılığı, bilimi ve ekip çalışmasını en ön sıraya koydum. Basında da yer alan biyomedikal yüksek lisans çalışmam sırasında “Zaten profesörsünüz neden öğrenciliğin sıkıntılarıyla uğraşıyorsunuz?” sorusunun cevabını tek cümlede buldum: “OLMAYA değil YAPMAYA odaklanın, emeğinizin karşılığını alırsınız!

 

Basınımızın güzide temsilcileri;

Eğitim, akademik birikim ve sosyal donatılarımı da sizlerle kısaca paylaşmak isterim.

Kadıköy Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra, 1986-1992 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde tıp doktorluğu ve hemen ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimlerimi tamamladım, ara vermeden akademik kariyerime devam ederek 1999 yılında Yardımcı Doçentlik, 2003 yılında Doçentlik ve 2009 yılında Trakya Üniversitemizde Profesörlük unvanlarını elde ettim. Aynı zamanda, insan bilimler, mühendislik ve tıp bilim alanlarının omuz omuza çalıştığı disiplinler arası bir çekim noktası olarak gördüğüm biyomedikal alanında çalıştım ve Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini 2010 yılında tez ile tamamladım.

Mesleki çalışmalarım sırasında ülkemiz adına çok sayıda ödül ile ulusal ve uluslararası burslar kazanan bir akademisyen oldum.

- Daha henüz asistan iken, 1997 yılında Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Ulusal Dernekleri Federasyonu (EFORT) tarafından her ülkeden sadece 2 kişiye verilen “Travelling Fellowship” Bursu ile Fransa’nın Strasbourg ve Rennes şehirlerinde eğitim aldım. Akademik yaşama geçişim ile birlikte;

- 2000 yılında Birinci Omuz ve Dirsek Cerrahisi Kongresinde “Travmanın dirsek taşıma açısı ve hareket genişliği üzerindeki etkisi” çalışmasıyla birincilik,

- 2001 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel ve Sanatsal Yayınları Değerlendirme Komisyonu tarafından bilimsel ve sanatsal yayınları teşvik ödülü kapsamında üniversite birinciliği,

- Yine 2001 yılında XVII. Ulusal Ortopedi ve Travmatoloji Kongresinde, “Titanyum alaşımı osteosentez materyallerinde implant yetersizliği” çalışmasıyla ikincilik,

- 2002 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu (BAYG) desteği ile yurtdışı bilimsel etkinliklere katılım desteği ve bu kapsamda San Diego, A.B.D.’nde gerçekleştirilen Ortopedi Dünya Kongresinde sunumlar ve sonrasında Washington Üniversitesinde eğitim aldım.

- 2004 yılında yine bir Uluslararası Mesleki Derneğimiz olan Avrupa Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi Derneğinin  (EFAS) “Travelling Fellowship” bursunu kazandım. O yıl benimle birlikte seçilen bir İtalyan meslektaşımla birlikte sırasıyla: Bristol, İngiltere; Leuven, Belçika; Guetersloh, Almanya ve Heidelberg, Almanya'da eğitim ziyaretleri yaptım.

- Yine 2004 yılında Üçüncü Derviş Manizade Günlerinde çok merkezli bir biyomedikal proje olan ve uluslar arası yayın olarak ses getiren “Gelişmekte olan ülkeler için düşük maliyetli antibiyotik yüklü sistemler”  (Low-cost antibiotic loaded systems for developing countries) makalesiyle “En İyi Klinik Çalışma” dalında birincilik,

- 2009 yılında XXI. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresinde, “Ayak bileği yaralanmalarında kuralı kim koyar: Ottawa mı, Bern mi?” çalışmasıyla birincilik,

- Yine 2009 yılında, XIV. Akif Şakir Şakar Bilim Ödülleri kapsamında “Diz osteoartriti tedavisinde artroskopik debridman sonrası eklem içi sodyum hiyalüronat enjeksiyonu: prospektif, randomize, kontrollü çalışma”  makalesiyle klinik çalışma dalında birincilik ödüllerini aldım.

Yine aynı yıl aldığım Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Artroplasti (Çankaya) Şubesi tarafından verilen, Yurt Dışı Eğitim Desteği Bursunu Üniversitemizdeki akademik, eğitim ve hizmet faaliyetlerimin aksamaması için ertesi yıl yaz aylarında Duke Üniversitesinde kullandım.

Son olarak yakın zamanda Ortopedi ve Travmatoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi, Radyodiyagnostik ve Patoloji bölümlerinden çalışmacı arkadaşlarım ve buna ek olarak Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü ile gerçekleştirdiğimiz bir deneysel çalışmamız ile de Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısında (BİYOMUT) “Kırık iyileşmesi üzerine radyasyonun etkileri: düşük dozlar mineralizasyonu arttırabilir mi?” çalışması ile birincilik ödülü almamız, ekip çalışması ile başarıya ulaşma konusundaki mesajlarımızı pekiştirmektedir.

 

Değerli Basın Mensubu Dostlarım;

Büyük çoğunluğu akademik olarak kabul gören tarama indeksi olan “Science Citation Index” (SCI) dergilerinde basılmış 33 adet uluslararası çalışmam ve bunlardan aldığım 100’ü aşkın atıfa ek olarak, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildiriler, mesleki dergilerde makaleler ve davetli konuşmalar olmak üzere toplam 200’ün üzerinde bilimsel aktivitem; uzmanlık tezi danışmanlığı, ulusal ve uluslararası kitaplarda bölüm yazarlığı, kitap bölüm çevirmenliği, özel sayı editörlüğü, ulusal ve uluslar arası dergilerde danışma kurulu üyelikleri ve TOTEK eğitim kursu başkanlığı çalışmalarım bulunmaktadır.

Yakın zamanda “Organ, Doku ve Hücre Nakli Derneğinin” yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildim. Bir dönem önce saymanlık görevini yaptığım Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi Şubesinin halen genel sekreteriyim. Akdeniz Üniversitesi “ayak bileği artroskopisi” kursuna eğitici olarak katıldım, ayak cerrahisi elektronik iletişim grubunu kurdum. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD), Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTDER), ve TOTBİD Artroplasti Şubelerinde aktif üye olarak görev aldım ve bu kapsamda 50’den fazla Davetli Konuşma ve Kurs Eğitimi gerçekleştirdim. Ayrıca “European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology” (EFORT) ve alt grubu “EFORT Travelling Fellowship Club” ile “European Foot and Ankle Society” (EFAS) ve “American Academy of Orthopaedic Surgeons” (AAOS) üyesiyim. Mesleki Tecrübelerimi özetlersem, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliğim devam etmekte iken görevlendirme ile 2004-2005 yıllarında Sağlık Bakanlığı İstanbul Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şef yardımcılığı görevini yerine getirdim. Ortopedi alanındaki çalışmama ek olarak Acil Tıp Anabilim Dalında kuruculuk ve öğretim üyeliği yaptım.  Üniversitemizde, Sağlık Bilimleri Fakültesi yönetim kurulu üyeliği görevini yerine getirdim. Halen Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Erasmus Programı Tıp Fakültesi koordinatörüyüm.

 

Değerli Basın Mensupları;

Eleanor Roosevelt’e ithaf edilen tek bir cümle seçim sürecine yaklaşımımızı en iyi şekilde ifade edecektir: “Büyük zihinler fikirleri, ortalama olanlar olayları, küçük zihinler ise kişileri tartışır” (Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people).

Bu deklarasyon ile sadece fikirleri tartışmak üzere öğretim üyelerimiz ile yoğun bir süreci yaşamak için yola çıkıyoruz.

Sizler aracılığı ile öğretim üyesi meslektaşlarıma seslenerek sözlerime son vermek isterim:

Saygıdeğer Öğretim Üyeleri,

Gelin, Trakya Üniversitesinde “YÖNETİŞİM İÇİN BİRLEŞİM” sloganında yüreklerimizi ve gücümüzü bir araya getirelim! Trakya Üniversitesini ve Edirne’mizi; Balkanların çekim merkezi, Anadolu’muzun bir parçası, MERKEZ şehir ve üniversite yapalım! Kampüsümüzü hem çevre boyutu ile hem insan boyutu ile “yeşil” bir kampüs halinde görmek isteyen, öğretim üyesi olmaya yakışır ekonomik, sosyal ve çevresel koşulları sağlayabilecek, mobbingten uzak bir yönetimi seçelim. Kurumsal değerlerimizi sahiplenen ve geliştiren, etik değerleri önemseyen, bölgesel özelliklerimizi bilen ve geliştirmeyi amaçlayan, yüksek çevre bilincine sahip, eleştirel düşünen ve eleştiriden korkmayan bir yönetimi yaratalım.

Sözlerimi Sayın Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ndan bir alıntı ile bitirmek istiyorum; “Nerede olursak olalım aslında hepimiz birer öğrenciyiz ve öğrenci olmamız hasebiyle de üniversitelerin hizmetkârıyız.” Bu seçim sonucunda Trakya Üniversitesi Rektörlüğü görevine layık görüldüğüm takdirde, bu şerefli görevde dört yıl kalacağım, ancak unutmayacağım en az onun kadar şerefli olan öğretim üyeliği görevim olduğudur. Yine unutmayacağım bir diğer gerçek ise öğretim üyeliği görevlerimizin de zaman ile sınırlı olduğu hâlbuki Trakya Üniversitesinin sonsuza kadar burada olacağıdır.

Basın toplantımıza katılımlarınızdan dolayı yazılı ve görsel basınımızın siz değerli mensuplarına çok teşekkür ederim.

 

Prof. Dr. Nurettin Heybeli

 

Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri