TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Siirt Belediyesi'ne konulan haciz durduruldu

Tüm gelirleri borçları nedeniyle haczedilen Siirt Belediyesi’nin üzerindeki haciz işlemleri durduruldu.
Siirt Belediyesi'ne konulan haciz durduruldu
İHA - Belediye Meclis toplantısının 2. oturumunda konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, temizlik firmasının alacaklarına karşılık tüm belediye gelirlerini haczetmesiyle başlayan sıkıntılı sürecin atlatıldığını, söz konusu firma ile yapılan görüşmeler sonucunda alacakların taksitlendirildiğini söyledi. Sadak, "Geçen dönemdeki alacaklarına karşı Siirt Belediyesi geçen ayın sonunda haciz işlemleri ile karşılaşmıştı. Makam aracım dahil tüm belediyenin gelirleri, alacaklı temizlik firmasının 1 milyon 800 bin lira alacağı nedeniyle el konuldu. Ancak avukatlarımızın yaptığı görüşmeler sonucunda söz konusu firmanın alacakları taksitlendirilerek yapılandırıldı" dedi.

Sadak ayrıca, Siirt Belediyesi bünyesinde toplu taşımacılığın hayata geçirilmesi için kredi alınarak 25 halk otobüsünün Siirt’e kazandırıldığını söyledi. Sadak, "25 otobüs Ocak ayında Ulaştırma Amirliği'mize teslim edildi.

Otobüsleri kullanacak şoförlerin alımı için ihale de yapıldı. Otobüslerin alımına kredi veren İller Bankası, her otobüs için 137 bin 197 lira olan ve toplamda 3 milyon 429 bin 925 lira ödemenin tek kalemde yapılması gerekirken, bu ödemeleri 5 taksitle belediyeye teslim edilmesi nedeniyle her hafta 685 bin 985 TL üretici firmaya ödenmesinden dolayı plakalar çıkmadı. Plakaların çıkarılması ve şoför alımının ardından otobüsleri halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.
Yorum Yazın