TİC Holding Header
  • USD 32.34
  • EUR 35.139
  • Altın 2237.464
  • BIST 100 8753.67
  • Genel

Toroslar EDAŞ'tan Mersin'de oluşan arızalara başarılı müdahale

Toroslar EDAŞ, geçtiğimiz hafta Mersin’de yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen belediyelerin de desteğiyle arızaların büyük bir bölümünün kısa sürede giderildiğini açıkladı.
Toroslar EDAŞ'tan Mersin'de oluşan arızalara başarılı müdahale
MERSİN  İHA - Toroslar EDAŞ’dan yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Mersin’de yaşanan olumsuz hava koşullarının elektrik şebekesini de olumsuz etkilediği belirtilerek, buna rağmen Toroslar EDAŞ ekiplerinin müşterilerine kesintisiz enerji sağlayabilmek adına yoğun bir çalışma sergilediği kaydedildi. Belediyelerin de desteğiyle arızaların büyük bir bölümünün kısa sürede giderildiği ifade edildi.

Mersin şehir merkezi ile ilçe ve köylerinde 25 Kasım’da başlayan yoğun yağış ve olumsuz hava koşulları, elektrik şebekesinde hasara ve yıkıma sebep oldu.

Yaşanan bu afet nedeniyle Mersin genelinde çok sayıda trafonun enerjisiz kaldığı belirtilen açıklamada, "Toroslar EDAŞ tarafından arızaların en kısa sürede giderilmesi adına öncelikle bir kriz masası oluşturularak, tüm yerel yönetim ve ilgili kurumlarla koordinasyon sağlandı. Vardiya sistemi olmaksızın 24 saat çalışan arıza ekiplerine ilave olarak Hatay, Adana ve Gaziantep başta olmak üzere Toroslar bölgesindeki çevre illerden ekipler de destek verdi. Süreçte öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru iletken kopmalarına müdahale edildi. Alternatif besleme kanalları devreye sokularak, mümkün olan bölgelerde enerjilendirme sağlandı. Özellikle Büyükşehir, Tarsus, Çamlıyayla, Mezitli, Silifke, Gülnar Belediyeleri başta olmak üzere Meski Silifke Şubesi ile tüm yerel yönetimler de çalışmalara yoğun bir şekilde destek verdi" denildi.

Bölgede Toroslar EDAŞ ekiplerinin çalışmalarının belediyelerin de desteğiyle yoğun bir şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada, ayrıca şebekenin benzer durumlarda olumsuz hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için periyodik önleyici bakım çalışmalarının yapıldığı bildirildi.
Yorum Yazın