TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Üretimin gücü birleşiyor

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi iş Birliğinde girişimci kadın kooperatiflerine yönelik olarak Üretimin Gücü Birleşiyor Konferansı düzenledi.
Üretimin gücü birleşiyor
Bu yıl 4.'sü düzenlenen Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ‘’Üretimin Gücü Birleşiyor’’ Konferansına Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, GAP Bölge İdaresi Başkanı Hasan Maral, Ak Parti İl Başkanı Şerif Aydın ve Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Batman illerinden kadın kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.

KOOPERATİFLER BİRLİKTE ÜRETİMİN ÇATISIDIR
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunduğu Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde projelerini yürüttüklerini belirterek’’ Diyarbakır Valiliğimizin koordinasyonunda ve GAP Bölge Kalkınma İdaremizin iş birliğinde Üretimin Gücü Birleşiyor Projemizi hayata geçirmiştik. Kooperatifler sorumluluk, eşitlik ve adalet gibi değerlerin kılavuzluk ettiği girişimler olarak diğer işletmelerden ayrılırlar. Kooperatifler aynı zamanda birlikte üretimin en anlamlı çatısıdırlar. Diyarbakır’da son 3 yılda 18 kadın kooperatifimiz kurulmuştur. Yenişehir Belediyesi olarak bizler de kadın kooperatiflerimizin kurumsal ve mali kapasitelerini geliştirebilmeleri, aralarında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması amacıyla projemiz kapsamında Kurumsal Kimlik Çalışmaları Eğitimi, E-Ticaret Eğitimleri, Satış ve Pazarlama Eğitimleri ile Ürün İyileştirme ve Ürün Çeşitliliği desteği sağladık.

15 KADIN KOOPERATİFİMİZİ BULUŞTURDUK
Kooperatif kurmak isteyen kadınlara yönelik de Kooperatif Girişimciliği eğitimi düzenlediklerini anlatan Başkan Beşikci,’’ Bu fuarda da diğer illerimizden gelen toplamda 15 Kadın Kooperatifimizi buluşturduk. Önümüzdeki aylarda ise yine bu projemiz kapsamında teknik geziler düzenleyeceğiz. Üçkuyu mahallemizde inşa etiğimiz Nev Bahçe parkımızı ise kadın kooperatiflerimizin eğitim, markalaşma, pazarlama ve üretim merkezi haline getireceğiz. Bu projede bizlere destek sunan Sayın Valime, GAP İdaresi Başkanıma, ilgili tüm paydaşlarıma ve kadın üreticilerimize en içten teşekkürlerimi ediyorum’’ ifadelerinde bulundu.

GAP Bölge İdaresi Başkanı Hasan Maral ise, "GAP İdaresi olarak bölgemizin en önemli projelerini geliştirdik. Turizmden kırsal kalkınmaya bir çok alanda faaliyet yürütüyoruz. Bu proje de insanı odağa alan çok yönlü bir bakış açısı içeriyor. Proje ile Kadın Kooperatiflerimizi desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise yaptığı konuşmada, "Üretimin Gücü Birleşiyor Projesi güzel bir çalışma. Bizler de bu çalışmaya destek veriyoruz. Yeter ki kadınlarımız üretsin, biz de onlara yardımcı olalım. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi

Konferansta Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci ve GAP Bölge İdaresi Başkanı Hasan Maral başarılı kadın girişimcilerine plaket verdiler.
Yorum Yazın