TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Veeam kullanıcılarının %95'i fidye saldırılarını fidye ödemeden, sıfır zararla ve sıfır kesintiyle atlattı

Yılın Modern Veri Koruma Konferansı olarak her yıl düzenlenen VeeamON 2022 bu yıl dünyanın dört bir yanından yaklaşık 45.000 kayıtlı kişiye zengin, hibrit bir deneyim sunarak gerçekleştirildi. Etkinlikte, Veeam 2022 Fidye Yazılım Trendleri Raporu’nun çarpıcı sonuçları da paylaşıldı. Raporda kuruluşların sadece %19’unun verilerini fidye vermeden kurtarabildiğinin ortaya çıktığının altını çizen Veeam Türkiye Ülke Müdürü Kürşad Sezgin, Veeam kullanan müşterilerin %95'inin fidye saldırılarını fidye ödemeden, sıfır zararla ve sıfır kesintiyle atlatabildiklerini ifade ederek, hala fidye vermek zorunda olduğunu düşünen %81 kuruluşa yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.
Veeam kullanıcılarının %95'i fidye saldırılarını fidye ödemeden, sıfır zararla ve sıfır kesintiyle atlattı
Teknoloji dünyasını bir araya getiren bir merkeze dönüşen VeeamON 2022’de, seçkin bir ön gösterimle mevcut ve geleceğe hazır inovasyonlarıyla birlikte, gelecek perspektiflerini sergilediklerini aktaran Veeam Türkiye Ülke Müdürü Kürşad Sezgin, şöyle konuştu:

 “Bu yıl VeeamON 2022’de gerçekleşen bir diğer heyecan verici önemli ve gelişme ise açılış töreninde Veeam® 2022 Fidye Yazılım Trendleri Raporu’nu katılımcılarımızla paylaşmamız oldu. Bağımsız bir araştırma şirketi tarafından hazırlanan ve 2021 yılında fidye saldırısına maruz kalan kurumlarda çalışan 1000 BT yöneticisiyle yapılan görüşmelerle oluşan bu rapor bazı çarpıcı gerçekleri ortaya çıkardı. Rapora göre kurumların %76’sı Siber suçlulara fidye ödediğini kabul ediyor, bunların üçte biri hala verilerini kurtarabilmiş değil. Aynı zamanda saldırıların %94'ü yedeklenen verileri hedefliyor. Fidye saldırısı sonucunda toplam verilerin ortalama %47'si şifreleniyor. Fidyeyi ödeyen kurumların %32'si maalesef verilerini kurtaramıyor. 2021'de fidye ödemeden verilerini kurtarabilen kuruluşların oranı sadece %19. Bu azınlık, verilerini kurtarmak için fidye vermenin doğru bir strateji olmadığının farkına varmış ve gerekli adımları atmış görünüyor. Veeam olarak geri kalan %81 kuruluşun da verilerini fidye ödemeden kurtarabilmelerine yardımcı olmaya hazırız. Bunu başaracağımızdan şüphemiz yok, zira fidye saldırısına maruz kalan ve Veeam kullanan müşterilerin %95'i bu süreci hiç bir fidye ödemesine gerek duymaksızın, sıfır zararla ve sıfır kesintiyle atlatabildiler.”

VeeamOn 2022’de ayrıca heyecanla ve merakla beklenen Veeam Backup & Replication v12, Veeam Backup for Salesforce ve Veeam Backup for Microsoft 365 v7 ilk kez katılımcılara tanıtıldı. Kasten by Veeam K10'un Kubernetes için derinleşen entegrasyonun paylaşıldığı VeeamON 2022’de, bulut, sanal, SaaS, Kubernetes ve fiziksel olmak üzere tüm ortamlardaki verileri korumak için sunulan tek platformun yenilikleri ve yapılacak güncellemeler gösterildi.
Yorum Yazın