TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Akıncı, Bakan Işık'ı kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Bakan Işık'ı kabul etti
Fatma Güler - KKTC Cumhurbaşkanlığında gerçekleşen kabulde, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da hazır bulundu.

Bakan Fikri Işık kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya teşekkür ederek, Ada’da bulunmak ve KOBİ zirvesine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KOBİ’ler ve sanayiciler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi adına güzel çalışmalar yapıldığını kaydeden Işık, kardeş ülke KKTC’nin her zaman yanında olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını vurguladı.

Kıbrıs müzakerelerini yakından takip edip desteklediklerini belirten Işık, sürecin, bir barış anlaşmasıyla sonlandırılmasını diledi. Işık, sanayi, bilim ve teknoloji alanında KKTC ile Türkiye arasındaki işbirliğini artırmak istediklerini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, bugün güzel bir olaya, Bakan Işık’la birlikte tanıklık ettiklerini, KOBİ’lerin işbirliğinin değerli olduğunu ve KOBİ’lerin ülke ekonomisinin lokomotifi ve görünmez kahramanları olduğunu söyledi.

KKTC’de AR-GE çalışmalarına da önem verilmesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, dünyanın artık teknoloji üzerine kurulu olduğunu, bu teknolojiyi en yeni ve en hızlı şekilde yakalamanın önemli olduğunu vurguladı.

Akıncı, Türkiye’nin verdiği desteğin KKTC için önemli olduğunu kaydederek, Kıbrıs’ta halkı bir daha mağdur etmeyecek, adil, kalıcı, özgürlük ve eşitliğe halel getirmeyecek ve her iki toplumun güvenle yaşayabileceği bir çözüm için iyi niyetle görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti. 2016 için bölgeye çatışma yerine işbirliği ve istikrar getirecek gelişmeler dileyen Akıncı, böylesi bir iklimden tüm tarafların faydalanacağını ifade etti.

Akıncı, KKTC olarak ev ödevlerini en iyi şekilde yaparak; bilim, teknoloji, çevre, turizm, eğitim, sağlık konularında hayatın durmadığının bilincinden hareketle, en iyi şekilde gelişme göstermek gerektiğini de sözlerine ekledi.
Yorum Yazın