TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Kıbrıs

İngiliz şirketi, Kıbrıs Rum Havayolları'na ait uçakları kiraladı

Kıbrıs Rum Havayollarına ait 5 uçağın CIT şirketinden kiralanmasının ardından dün uçakları pilotlar tarafından İngiltere’ye uçuruldu.
İngiliz şirketi, Kıbrıs Rum Havayolları'na ait uçakları kiraladı
İHA - Kıbrıs Rum kesiminde yayın yapan Fileleftheros gazetesi, uçakların İngiltere’de ismi, kaydı, rengini ve bayrağının değişeceğini kaydetti.

Haberde, Kıbrıs Rum Havayollarının Güney Kıbrıs’ın artık bayrağı ve ulusal koduyla kayıtlı ticari uçağı olmayan muhtemelen dünyadaki tek ülke olduğunu da ileri sürdü. Haberde, Kıbrıs Rum Havayolları’nda örgütlü tüm sendikaların çalışanlarının, tazminatlarını alma talebiyle bugün öğlen Rum Maliye Bakanlığı önünde protesto gösterisi yapacakları da belirtildi. Gazetede yer alan başka bir haberde ise, yabancı havayolu şirketlerinin Kıbrıs Rum Havayollarının pazar payını almak için yarışa girerek, uçuş programlarını genişlettiklerini ve personel istihdam etme konusunda ilerlemekte olduklarını yazdı. Gazete, Yunan havayolu şirketi Aegean’ın dün bu çerçevede basın yoluyla ilan vererek, pilot ve yardımcı pilot işe almak istediğini duyurduğunu kaydetti.

BAŞPİSKOPOS HRİSOSTOMOS’TAN TEPKİ
Gazete, Kıbrıs Rum Havayollarının kapanmasıyla ilgili tepkilerin devam ettiğini ve Başpiskopos Hrisostomos’un da dün bu konuda oldukça eleştirel olduğunu yazdı. Gazetede, Hrisostomos’un, havayollarının çok uzun zamandır beridir “acı çekmekte” olduğunu ve 25 yıl öncesinden kararlar alınması gerektiğini söylediğini belirtti. Gazeteye göre Hrisostomos, bugüne kadarki bütün hükümetlere, Kıbrıs Rum Havayolları yönetimlerine ve çalışanlarına bu konuda sorumluluk yükledi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Hrisostomos, Kıbrıs Rum Havayollarındaki sorunların Kikis Lazaridis’in başkanlığı döneminde başladığını söyledi. Yeni havayolu şirketi kurulmasıyla ilgili planlamaların devam ettiğini kaydeden gazete, Yunan havayolun şirketi Aegean’ın Rum havayolu taşımacılığında başrol oynamak istediğini ve yarın basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladığını anımsattı. Blue Air şirketinin de dinamik bir şekilde sürece dahil olmak istediğini ifade eden gazete, stratejik bir yatırımcıyla ilgili yeni bir sürecin de ihtimal dışında olmadığını da kaydetti.

Simerini gazetesi, hedefin Kıbrıs Rum Havayolları’nın yarattığı boşluğun doldurulması olduğunu; bununla birlikte Blue Air şirketinin CEO’su ile başkanının Güney Kıbrıs’ta olduklarını haber verdi. Gazete başka bir haberinde ise, Rum hükümetinin Kıbrıs Rum Havayolları’nın kapanması konusunda bir araştırma başlatmaya niyetli göründüğünü ekledi.

Haravgi gazetesi ise haberinde, Kıbrıs Rum Havayolları’nın kapanmasından ötürü işsiz kalan ve bugün Maliye Bakanlığı önünde protesto gösterisi yapması beklenen 550 çalışanın örgütlü bulunduğu sendikaların, yeni bir Rum havayolu şirketi kurulması ve işsiz kalanların bu şirkette yeniden istihdam edilmesi konusunda bugün hükümete ortak bir mutabakat metni sunmalarının beklendiğini bildirdi.
Yorum Yazın