TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Kıbrıs

KKTC Başbakan Yardımcısı Denktaş Foça'da anılarını tazeledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, ‘yüzmeyi öğrendiğim ve özgürlüğü yaşadığım yer’ dediği Yeni Foça’ya giderek çocukluk anılarını tazeledi.
KKTC Başbakan Yardımcısı Denktaş Foça'da anılarını tazeledi
İZMİR / İHA - Foça Belediyesi tarafından Yeni Foça Mustafa Kemal Atatürk mahallesinde düzenlenen Rauf Denktaş Parkı ve Büstü’nün açılışına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, babasının sürgün yıllarında bir süre Yeni Foça’da kaldıkları eve giderek anılarını tazeledi.

Kıbrıs’ta istenmeyen adam ilan edildikten sonra Türkiye’ye gelen Denktaş ailesi, bir süre Yeni Foça’da misafir oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş, ‘yüzmeyi öğrendiğim ve özgürlüğü yaşadığım yer’ dediği ilçedeki evlerine de yıllar sonra tekrar geldi. Şimdilerde Mustafa ve Sevim Semerci çiftinin yaşadığı evin önüne gelen KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş duygusal anlar yaşadı. Evin şimdiki sahipleri Semerci çifti, konukları KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ı kapıda karşıladıktan sonra bir süre misafir etti.

“YÜZMEYİ YENİ FOÇA’DA ÖĞRENDİM”
KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, 1974 öncesi, 20 dakika uzaklıktaki deniz sahiline giderek gönlünce yüzemediğini belirterek "Kıbrıslı Türkler deniz sahiline indiklerinde çocuklarına, ‘Türkçe konuşmak durumunda kalırsanız sessiz konuşun, Türk olduğunuz anlaşılmasın’ uyarısını yapmak zorundaydı. O nedenle, Kıbrıs’ta deniz sahiline gidip, o ortam içinde yüzmeyi öğrenemedim. Yüzmeyi nerede öğrendim bilir misiniz? Yıllar sonra sürgün günlerinde Ankara’ya ilk geldiğimiz ve nerede kalacağımız belli olmayan o günlerde, babam bütün aileyi alıp Yeni Foça’ya geldi. Sahil kenarındaki bu evde kaldık. Yüzmeyi Yeni Foça’da öğrendim. Bir Türk ülkesinde, özgürlüğün yaşandığı bir bölgede, Yeni Foça’da yüzebildim. 1974 işte o nedenle çok çok önemliydi” diye konuştu.
Semerci çiftiyle bir süre sohbet eden Serdar Denktaş, daha sonra özgürce yüzme öğrendiği sahile tek başına inerek anılarını tazeledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bu duygusal anlardan sonra “Sayın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın artık yeni bir evi daha var. Kendilerini istedikleri zaman Foça’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu oluruz” dedi.
Yorum Yazın