TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Kıbrıs

KKTC'den İdlib saldırısına kınama

KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Talip Atalay, Suriye’nin İdlib kentine yapılan kimyasal saldırıyı kınadı.
KKTC'den İdlib saldırısına kınama
İHA - KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Talip Atalay, “Suriye’nin İdlib kentinde sivillere yönelik yapılan kimyasal silah saldırısında, çocuk, yaşlı, kadın, erkek ayrımı gözetmeksizin, savaş hukukunun ve en vahşi usullerin çok ötesinde acımasız şekilde katliam yapılmıştır.

Bu kimyasal saldırı sonrasında dünya kamuoyu ile birlikte gördüğümüz, nefessiz kalıp vicdanları kanatırcasına acı çekerek yaşama tutunmaya çalışan, hayatını kaybeden masum çocukların, diğer insanların görüntüleri bizleri bir kez daha insanlığımızdan utandırmıştır. Küresel güç odaklarının çıkar çatışmasının ortasında kalan, müsebbibi olmadıkları acımasız bir savaşın ortasında kan ve göz yaşına mahkum edilmiş, yıllardır aç, susuz hayata tutunmaya çalışan bu masum insanları katleden, katline doğrudan ve dolaylı izin veren ve destek olan odakları, zihniyeti ve uzantılarını şiddetle kınıyorum. Ne kadar katılaşırsa katılaşsın yine de bir nüve olarak her insanın potansiyel olarak taşıdığı rahmet ve merhamet duygularının yeniden canlanması umuduyla dua ediyoruz. Duyarsız kaldığımız her zulmün sorumluluğunu insanlık alemi olarak hepimiz taşımaktayız.

Müslümanlar olarak, etnik kökeni, cinsiyeti, dini, görüş ve düşüncesi ne olursa olsun ve ne adına yapılırsa yapılsın, masumu ve mazlumu hedef alan bu ve benzeri saldırıları yüksek sesle kınamalı ve eylemsel olarak da karşı durma konusunda elimizden geleni yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle yüzü aşkın insanın hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği şekilde, acı çekerek hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın yaralanarak dayanılmaz acılara mahkum edildiği bu saldırıyı şahsım ve temsil ettiğim camia adına üzüntüyle ve şiddetle yeniden kınıyorum. Yüce Allah, hiçbir insana ve hiçbir canlıya bir daha böyle acılar yaşatmasın” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Yorum Yazın