TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
Sinan Yıldırım kimdir?

Sinan Yıldırım kimdir?

Sinan Yıldırım kimdir?

2019-2020 yıllarında Kıbrıs Maxim Royal ve Kıbrıs Chama'da sahneleriyle gündeme oturmuş, 2021 yaz ayında Antalya'daki sahne performanslarıyla Akdeniz bölgesinde gönüllere taht kurmuş, Türkiye’nin bir çok yerinde aktif sahne alan değerli sanatçılarımızdandır.


Aslen Adıyaman’lı olan Sinan Yıldırım ilk başarısını 12 yaşında Adıyaman’da düzenlenen ses yarışmasında birincilik ödülü alarak elde etmiştir. Birincilik ödülü olarak ilk albümü yapılmıştır.

Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesini kazanarak batı müziği eğitimi almıştır. Batı müziğinin yanı sıra keman, piyano, gitar ve bağlama dersleri almıştır.

2003 yılında Bulgaristan’da yapılan Dünya Polifonik korolar yarışmasında 48 ülke arasından birincilik ödülü almıştır.

2005 yılında Gaziantep Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Halk Müziği Ses Eğitim Bölümü’nü birincilikle kazanmıştır.

Acun Medyanın kendisine ulaşması sonucu O ses Türkiye’ye katılmıştır. Yarışma sonrası Instagram'da “Aşk bir Kahkaha” şarkısını “Aşk Çiçeğim” şarkısıyla birleştirerek eğlenceli bir video halinde yayınlayarak bir günde takipçisini 3 binden 75 bine ulaştırmayı başarmıştır. Ardından Aşk bir Kahkaha şarkısı Yıldız Tilbe tarafından kendisine hediye edilmiştir.

2021 Ekim ayında çıkarmış olduğu “Bende Yoluma Giderim” cover parçasıyla büyük beğeni toplamıştır.

Sahne performanslarıyla akılda kalan sanatçı, hazırda bekleyen 36 yeni şarkısı olduğunu, pandemi dönemini tüm bu şarkıları hazırlayarak geçirdiğini ve artık ara vermeden hazırladığı şarkıları dinleyicileriyle buluşturmaya hazırlandığını belirtiyor.

Her şarkısının kendisi için çok özel olduğunu, her parçanın üzerine özenle çalıştığını söyleyen Sinan Yıldırım 2022 yılında yepyeni sürprizlerle gündemde olacak gibi duruyor.