TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Rusya'da 12 yaş üstü çocuklar için koronavirüs aşısı bugün tescil edilecek

Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, 12-17 yaş grubundaki çocuklar için geliştirilen koronavirüs aşısının Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından bugün tescil edileceğini açıkladı.
Rusya'da 12 yaş üstü çocuklar için koronavirüs aşısı bugün tescil edilecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hükümet üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 12-17 yaş grubundaki çocuklar için geliştirilen Kovid-19 aşısının Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından bugün tescil edileceğini ifade etti.

Golikova, “12-17 yaş arası çocuklar için Gamaleya Merkezi tarafından geliştirilen GamCovid-Vac M aşısı bugün Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilecek” diye konuştu.

Golikova aynı zamanda federal yasalara uygun olarak önleyici aşıların 15 yaş altı çocuklara ebeveynlerden birinin izniyle, 15 yaşın üzerindeki reşit olmayan çocuklara ise kendi rızalarıyla yapıldığını söyledi.

‘Çocuklar için Kovid-19 aşısı aralık sonu sivil dolaşıma girecek’
Putin’in çocuklar için geliştirilen koronavirüs aşısının Rusya’da ne zaman sivil dolaşıma girebileceği sorması üzerine Golikova, “Olumlu gelişmeler durumunda aralık sonu olabileceğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

‘Son bir hafta Rusya’daki Kovid insidansı yüzde 6.1 oranında düştü’
Golikova ayrıca son bir hafta içinde Rusya genelinde görülen yeni koronavirüs vakaları oranında yüzde 6.1’lık düşüş kaydedildiği bilgisini verdi. Rus bürokrat, “2021 yılının 46. haftasının sonuçlarına göre, Rusya Federasyonu'nda yeni koronavirüs enfeksiyonu insidansı yüzde 6.1 azalarak, 100 bin nüfus başına 175.6 olarak gerçekleşti” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın