TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

İzmir Kitap Fuarı 20. kez kapılarını açtı

İzmir Kitap Fuarı bu yıl 20. kez kapılarını okuyucularına açtı. 9 gün boyunca açık olacak kitap fuarında 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor.
İzmir Kitap Fuarı 20. kez kapılarını açtı
İZMİR /İHA -Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 20. İzmir Kitap Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenen törenle açıldı. Binlerce İzmirli kitap fuarına akın etti. Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek İzmir Kitap Fuarı’nda söyleşi, şiir dinletileri, panel ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 150 kültür etkinliği düzenlenecek. Aralarında Süreyya Berfe, Can Dündar, Canan Tan, Ayşe Kulin, Hakan Günday, İlber Ortaylı, Deniz Kavukçuoğlu, Ece Temelkuran, Ali Kırca, Yüksel Pazarkaya, Mine Söğüt, Enver Aysever, Haydar Ergülen, Ercan Kesal, Semih Poroy, Zeynep Oral, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu’nun da bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı dokuz gün süresince okurlarıyla bir araya gelecek.

FUAR AYNI YERDE
İzmir Kitap Fuarı, 20 yıldır olduğu gibi bu sene de Kültürpark içinde aynı salonlarda okurlarını karşılıyor. Şair Süreyya Berfe, fuarın onur konuğu oldu. İlk şiiri 1962’de Yön dergisinde çıkan Süreyya Berfe, şiirlerini Süreyya Kanıpak imzasıyla 1965’e kadar Düzlem, Zeren, Yelken, Şiir Sanatı, Türk Dili, Somut gibi dergilerde, daha sonraki şiir ve yazılarını Papirüs, Yeni Dergi, Yazı, Forum, Oluşum, Soyut, Somut, Ant, Yeni Edebiyat, Yeni a, Birikim, Milliyet Sanat, Defter, Kitap-lık, Gösteri dergileriyle Yeni Gazete ve Ulus gazetelerinde yayımladı. Süreyya Berfe’nin şiirleri 18 dile çevrildi. Fuar süresince Süreyya Berfe’nin de katılımıyla söyleşi, panel ve dinletiler düzenlenecek.

FUARIN SERGİLERİ
Okuruyla, yazarıyla ve yayıncısıyla yirminci yılına giren İzmir Kitap Fuarı yirmi yılda biriktirdiklerini okurlarıyla paylaşıyor. TÜYAP tarafından düzenlenecek “Yayıncısıyla, Okuru ve Yazarıyla İzmir Kitap Fuarı 20 Yaşında” sergisinde fuarın ilk yıllarından bugüne fuar afişleri, fotoğrafları ve fuar anıları yer alacak. Fuar ayrıca bu yıl 100. Yaşını kutlayan yazar Aziz Nesin’in portre karikatürlerinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Cihan Demirci’nin küratörlüğünde hazırlanan ’Aziz Nesin 100 Yaşında: Portre ve Karikatür Sergisi’nde 50’nin üzerinde Aziz Nesin portresi okurları karşılayacak.
20. İzmir Kitap Fuarı her gün 11.00-20.00 saatleri arasında, kapanış günü ise saat 19.00’a kadar ziyaretçilere açık.
Yorum Yazın