TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Kurumsal

Boeing Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın yeni programına destek veriyor

Boeing, okul sonrası eğitim desteği esasıyla, çocuklara yönelik eğitim programları geliştirmek ve uygulamak amacıyla 1995 yılında kurulmuş olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) bir yıllık yeni eğitim programına destek oluyor.
Boeing Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın yeni programına destek veriyor
MELTEM SİYEZ - Boeing, Türkiye’nin ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerinde bulunan TEGV’in üç öğrenim birimine; Mardin Midyat Öğrenim Birimi, Van Muradiye Öğrenim Birimi ve Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi’ne katkıda bulunuyor.

Bir yıllık proje kapsamında 6-16 yaşları arasındaki 4.400 çocuk, TEGV’in eğitim programlarından faydalanacak. Boeing’in yaptığı bağış, çocukların yaşam becerilerini geliştirmek ve temel eğitimlerine destek vermek amacıyla oluşturulan eğitim programlarının uygulanması için kullanılacak. Sanat, spor, dans ve dramayı da içeren bu programlar, çocukların sosyal ve zihinsel yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyor ve aynı zamanda kendilerini ifade etmelerine ve çevreleriyle iletişim kurmalarına olanak sağlıyor. TEGV’de çocuklar yaparak, deneyimleyerek ve eğlenerek öğreniyor.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, “Boeing, bir ülkenin refahının ve gelişmişlik düzeyinin, eğitim almakta olan çocuk sayısına ve bu eğitimin kalitesine bağlı olduğuna yürekten inanıyor. Bu nedenle, eğitim projeleri her zaman önceliğimiz olmuştur. TEGV’in çocuklara daha iyi bir gelecek sunmayı amaçlayan çalışmalarının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy, “TEGV’in 20. kuruluş yılında Boeing ile yaptığımız bu işbirliği bizim için değerli. 4.400 çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunan Boeing’i sosyal sorumluluk bilinci yüksek kurumlardan birisi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın daha bilinçli ve yaşam becerileri kazanmış bireyler olarak yetişmelerine katkı sağladığı için bütün TEGV çocukları adına Boeing’e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Dunn, TEGV yetkilileriyle birlikte Boeing’in desteklediği TEGV birimlerinden biri olan Mardin Midyat Öğrenim Birimi’nde eğitim gören çocukları ziyaret etti. Dunn ve TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy, öğrenim merkezinde öğrendikleri ve hayattaki hedeflerine dair çocuklarla sohbet etti.

Boeing, dünyanın önde gelen uzay ve havacılık şirketi ve en büyük ticari ve askeri uçak üreticisidir. Türk Hava Yolları’nın ilk DC-3/C-47 model yolcu uçaklarını almasından bu yana Boeing ve Türkiye arasındaki uzun soluklu ve her iki tarafa da fayda sağlayan ilişki 70 yıldır sürmektedir. 2000 yılından bu yana Boeing, yaptığı okullar, bilgisayar laboratuarlar ve ekipmanı, eğitim materyalleri bağışları ve eğitim kaynakları programları ile 39 ilde 135 eğitim projesini desteklemiş ve yaklaşık 140.000 öğrencinin hayatında olumlu değişiklikler meydana getirmiştir. Şirketin Türkiye’deki merkezi Ankara’da bulunmaktadır.
Yorum Yazın