TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Kurumsal

Bolu Belediyesi'nden açıklama

Bolu Belediyesi, işyerinde kedi beslendiği için internet kafenin işyeri ruhsatının iptal edildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.
Bolu Belediyesi'nden açıklama
Fatma Güler - Belediye'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu işyerinde Valilik Komisyonu ile birlikte yapılan denetimlerde bazı eksiklikler tespit edildiği vurgulanarak işyeri sahibine bu eksikliklerin giderilmesi için 15 günlük süre verildiği, ruhsat iptalinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Açıklamada, denetlenen internet kafede gıda satışı hizmeti de verildiği vurgulanarak, "Valilikle yapılan ortak denetimde bahse konu işyerindeki evcil hayvanların sokak hayvanı olduğu ve aşılı olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca işyerinde gıda satışı da yapıldığından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Gıda Hijyeni Yönetmeliği' uyarınca gerekli hijyen koşullarının yerine getirilmesi için, eksikliklerin giderilmesi için işyeri sahibine 15 gün süre verilmiştir. Kesinlikle işyeri iptali söz konusu değildir. Hayvan sevgisinin ticari çıkarlara alet edilmesi üzücüdür. İşyerinin ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılan denetim işlemlerini,hayvanseverlerin hassasiyetinin kullanılarak, Belediyemize yönelik olumsuz algı oluşturma çabası kabul edilemez. İddiaları art niyetli ve spekülatif çabalar olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

"HAYVAN SEVGİSİ ÇIKARLARA ALET EDİLMESİN"
Bolu Belediyesi'nden bir internet kafe sahibinin kedi beslendiği için ruhsatının iptal edildiği yönündeki iddialarına ilişkin açıklamasışöyle: "Bolu içerisindeki internet kafeler, Belediye Zabıtası görevlileri, Valilik bilişim uzmanları ve diğer görevli uzmanların da yer aldığı Valilik Komisyonu tarafından her ay düzenli olarak denetlenmektedir. Valilik Komisyonu'nun aylık rutin denetimleri sırasında bahse konu olan işyerinde Belediye Zabıta Ekibi, iş yönünden fiziki şartları incelemiştir. Söz konusu işyerinde çay, tost, hamburger vb. gıda satışı da yapıldığı tespit edilmiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı "Gıda Hijyeni Yönetmenliği" uyarınca, "Gıda hazırlanan ya da gıda ürünleri sunulan işyerlerinde evcil hayvanların girmesi yasaktır". Zabıta ekiplerimiz, gıda satışı yapan yerlerde bu yönetmeliği uygulamakla yükümlüdür. Söz konusu işyerinde yapılan denetimde,beslenen evcil hayvanların kimliği ya da aşısı olmadığı da tespit edilmiştir. İnternet kafeler,çoğunluğunu çocuklarımızın, gençlerimizin oluşturduğu vatandaşlarımızın uğrak yeri olan mekanlardır. Hijyen yönetmeliğine uygun olması, haşere ve kemirgen kontrolü için uygun prosedürlerin uygulanması gerekir.Diğer işyerlerinde olduğu gibi internet kafelerden yararlananvatandaşlarımızı bulaşıcı hastalıklardan korumak, sağlıklı işyerleri oluşturmak için,bu işyerlerinindenetlenmesi,gerekli tedbirlerin alınması halk sağlığı açısından yasal zorunluluğumuzdur. Keyfi bir uygulama söz konusu değildir.

Denetim sırasında ayrıca sözkonusu işyerinde ayrı bir bölümde playstation oyun ve aletlerinin bulunduğu, bunların ruhsat faaliyet konusunda belirtilmediği, tavandaki sıvaların kabardığı tespit edilmiştir. Söz konusu eksikliklerin giderilmesi için işyeri sahibine 15 gün süre verilmiştir. Kesinlikle işyeri iptali söz konusu değildir. Hayvan sevgisinin ticari çıkarlara alet edilmesi üzücüdür. İşyerinin ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılan denetim işlemlerinin hayvanseverlerin hassasiyetinin kullanılarakBelediyemize yönelik olumsuz algı oluşturma çabası da kabul edilemez. İddiaları art niyetli ve spekülatif çabalar olarak değerlendiriyoruz.

"HAYVAN DOSTU BİR BELEDİYEYİZ"
Bolu Belediyesi, Bolu'da hayvanların korunması ve bakımına yönelik çok sayıda projeyi uygulamaya koyan "hayvan dostu" bir belediyedir. İl düzeyindeki belediyeler arasında en modern ve en sağlıklı barınağa sahibiz. Ayrıca Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğümüz de hayvan dostlarımıza yönelik örnek çalışmalara imza atmaktadır. Sokak hayvanlarımızın tedavi, kontrol,beslenme, aşı, kısırlaştırma vb. işlerini yürüten ekiplerimiz zaman zaman, "Siz de sahiplenerek bir hayat kurtarın" gibi kampanyalarla barınakta yaşayan hayvanlara sıcak bir yuvaya kavuşturmak ve sahiplendirmek için anlamlı çalışmaları yürütmektedir. Kış aylarında barınaktaki köpeklerimizin üşümemesi için ampul sistemi ile ısıtma yapılmakta, yaz aylarında da aşırı sıcaklarda duş sistemi ile serinletilmektedir.

"KEDİ BESLENME VE SIĞINMA EVLERİMİZ VAR"
Şehrin farklı yerlerine kurulan kedi beslenme ve sığınma evlerinde ise sokakta yaşayan çok sayıda kediye beslenme ve barınma imkanı sağlanmaktadır. Bolu genelinde şu anda 20 adet kedi beslenme ve sığınma evi mevcuttur. Bu evlerde kış aylarında ampul sistemi ile ısıtma yapılmaktadır. Mahallerdeki parklara yerleştirilen bu evlerin sayısının çoğaltılması için de çalışmalarımız sürmektedir.

Nitekim bu iddialar üzerine hemen hareket geçerekBelediyemize mesaj gönderen Bolu Hayvanları Koruma Derneği(BOLHAYKO) Başkanı Sayın Sevda Taşkın'ın mesajındaki "BOLHAYKO yönetimi olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bize desteğini esirgemeyen Bolu Belediyesine ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne teşekkürü borç biliriz. Çok sayıdaki sokaktaki canlarımızı her türlü tedavi ve operasyonlarında onların yuva bulmasında ve birçok noktaya ortaklaşa koyduğumuz kedi beslenme evlerinde yaptığımız çalışmalarda katkıda bulundular. Hiçbir talebimizi geri çevirmediler. Sokaktaki canlarımız için çalışmalarımız canla başla devam etmektedir" ifadeleri de yaptığımız çalışmaların gerçek hayvanseverler tarafından nasıl karşılık bulduğunu göstermesi açısından çok anlamlıdır. Bolu Belediyesi olarak Bolu halkı ile birlikte hayvanlara yönelik projelerimizi büyük bir duyarlılık içinde yürütmeye devam edeceğiz.Bazı kesimlerin rutin ve yasalara uygun yapılan denetimlerde ortaya çıkan eksiklikleri, ticari çıkarlarını hayvan sevgisini kullanarak gündeme taşıma, hayvan dostlarımız üzerinden kamuoyu oluşturma çabalarına ise prim verilmeyecektir. Türkiye Cumhuriyetinde yasa ve yönetmelikler önünde herkes eşittir. Aykırı davrananlara yasa ve yönetmeliklerin gerektirdiği işlemler uygulanır."
Yorum Yazın