• Kurumsal

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Taipei seferleri başladı

Atatürk Havalimanı, Tayvan havayolu şirketi EVA Air'in Taipei seferlerine ev sahipliği yapmaya başladı.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Taipei seferleri başladı
Fatma Güler - EVA Air, haftada dört gün Atatürk Havalimanı'ndan Tavyan'ın başkenti Taipei'ye karşılıklı sefer düzenleyecek.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, Tayvan merkezli havayolu şirketi EVA Air'in düzenlediği ilk Taipei uçuşunu karşıladı. Saat 07:45'te Boeing 777-300 ER ile Atatürk Havalimanı'na inen 275 yolcu, TAV Havalimanları ve EVA Air yetkilileri tarafından karşılandı ve ilk uçuş için düzenlenen kokteyle katıldılar.

İstanbul ve Taipei'yi birbirine bağlayan yeni seferleri kutlamak için yolcular ve davetlilere pasta ikram edildi. EVA Air'in Atatürk Havalimanı'ndan 11:45'te düzenlediği sefer ile 113 yolcu Taipei'ye uğurlandı.



TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü "İstanbul Atatürk Havalimanı, dünyanın en önemli uçuş merkezlerinden biri olarak güzergâh sayısını artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 61 milyonu aşkın yolcuya hizmet vererek Londra ve Paris'in ardından Avrupa'da üçüncü sırada yer aldık. EVA Air'in İstanbul ile Tayvan'ın başkenti ve aynı zamanda en önemli ticaret ve kültür şehri olan Taipei arasında sefer düzenlemeye başlamasından memnuniyet duyuyoruz. İstanbul'un çekim merkezi olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

EVA Air, Atatürk Havalimanı'ndan Taipei'ye Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri karşılıklı direkt uçuş gerçekleştirecek. EVA Air, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen 129. havayolu şirketi oldu. Havalimanından iç ve dış hatlarda toplam 280'den fazla güzergaha uçuş düzenleniyor. Atatürk Havalimanı 2015 yılında yaklaşık 61 milyon 300 bin yolcuya hizmet sunarken 447 bin uçuşa ev sahipliği yaptı.

TAV Havalimanları hakkında
Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan'ın Tiflis ve Batum, Tunus'un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya'nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan'ın Medine ve Hırvatistan'ın Zagreb Havalimanı'nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya'nın Riga Havalimanı'nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2015'te iştirakleriyle birlikte 780 bin uçak seferine ve 102 milyon yolcuya hizmet sundu.
Yorum Yazın