TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Kurumsal

Uluslararası Bilişim ve Lojistik Konferansı başarıyla gerçekleştirildi

Türkiye Bilişim Derneği Ankara Şubesi, Atılım Üniversitesi, Ankara Lojistik Üssü ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından Bilişimle Güçlü Lojistik temalı 1.Uluslararası Bilişim ve Lojistik Konferansı Ankara Swissotel'de başladı.
Uluslararası Bilişim ve Lojistik Konferansı başarıyla gerçekleştirildi
Fatma Güler - Açılış konuşmalarında konferansı düzenleyen kuruluş temsilcileri konuştu.

TBD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tabak, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu, Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Yıldırım Üçtuğ lojistik ve bilişim sektörlerinin önemi ve ilişki üzerinde durdular.

Protokol Konuşmalarında ise; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı ve Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya ALTUNYALDIZ tarafından "bilişimin lojistiğe güç verdiği" ve "2023 vizyonuna ulaşımda lojistiğin önemi" vurgulandı.



Konferansın davetli konuşmacısı Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, bilişim ve lojistik ilişkisini, içinde bulunduğu hava ve deniz taşımacılığı açısından ele aldı.

Sabancı; her iki sektörün büyümesi için fiyatın ve operasyonun önemine vurgu yaparak fiyatı satış ve pazarlamanın ve operasyonu da maliyetin belirlediğini ve bu iki konuyu aşmada lojistik ve bilişimin vazgeçilmez olduğunu keyifli bir üslupla dile getirdi. Sonunda da günümüz ticaretinin artık mobil telefona taşındığını ortaya koydu.



Konferansın 'Bilişim ve lojistik ilişkisi üzerine' konulu ilk paneli Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap AŞÇI'nın Moderatörlüğünde ve Prof.Dr. Nevzat SAYGILIOĞLU ( Atılım Üniversitesi Ululararası Lojistik ve Ticaret Bölümü Başkanı), Hakan TUNA ( Demiryolları Taşımacılık Derneği) , Semih İNCEDAYI (Ekol Lojistik Danışma Kurulu Üyesi), Fatih ŞENER (Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı) ve Hakan BEZGİNLİ'nin (Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) katılımları ile yapıldı.
Yorum Yazın