TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Kurumsal

Vodafone, işaret dili ders müfredatını cebe taşıdı

Teknoloji Hayatın Hizmetinde vizyonuyla hareket eden Türkiye Vodafone Vakfı, Düşler Akademisi ile 3 milyon işitme engelli ve yakınlarının hayatını kolaylaştıracak Türkiye’nin en kapsamlı işaret dili eğitim uygulamasını hayata geçirdi.
Vodafone, işaret dili ders müfredatını cebe taşıdı
Fatma Güler - Belli bir müfredat çerçevesinde ders olarak anlatılarak hazırlanan uygulama, bu anlamda alanında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

1.100’e yakın anlatım videosu ve 1.400’e yakın kelime içeren bir sözlükten oluşan, Andorid uyumlu uygulama Google Play aracılığıyla ücretsiz olarak tüm mobil kullanıcılar tarafından indirilebiliyor.
iOS uygulaması ise yakın bir zamanda Apple Store’da kullanıma sunulacak.

14 Şubat 2016 – Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında engelli bireylerin sanat yoluyla toplumsal hayata eşit katılımını hedefleyen Düşler Akademisi projesi kapsamında yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda, Türkiye Vodafone Vakfı, Düşler Akademisi’ndeki proje ortağı Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle işitme engellilerle iletişimi kolaylaştırmak için Türkiye’nin en kapsamlı mobil işaret dili uygulaması hayata geçirdi. İşaret dilini öğrenmek isteyen herkese yönelik olan uygulama, belli bir müfredatta ders şeklinde anlatımları içermesi nedeniyle Türkiye’de alanında bir ilk olma özelliği taşıyor.

1.100’e yakın anlatım videosu ve 1.400’e yakın kelime içeren bir sözlükten oluşan, Android işletim sistemleriyle uyumlu olarak geliştirilen uygulama Google Play aracılığıyla ücretsiz olarak tüm mobil kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. iOS işletim sistemine uyumlu versiyonu ise yakında Apple Store üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabilecek.

Uygulamanın içerisinde Vodafone Türkiye’CEO’su Gökhan Öğüt, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Türkive Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay tarafından kullanıcılara işaret diliyle uygulamayı kullanmaya teşvik edici mesajlar da veriliyor.

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel şunları söyledi: “Türkiye Vodafone Vakfı olarak, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile hayata geçirdiğimiz öncü bir sosyal girişimcilik modeli olan ve bugüne kadar 3 bin 500 gencin hayatına dokunduğumuz Düşler Akademisi aracılığıyla mobil ileitşimin gücü ile engelleri kaldırmaya devam ediyoruz. Düşler Akademisi ile birlikte çalışmalarımızı bir adım ileriye taşıyarak, işitme engellilerle iletişim kolaylığını daha fazla insana yayabileceğimiz bir uygulama hayata geçirdik. Ülkemizde 3 milyon işitme engelli bulunuyor ve işaret dili öğrenimine ilgi her geçen gün artmasına rağmen maalesef bu eğitim ihtiyacı karşılayacak kadar yaygınlaşmış değil. Mobil uygulamamız sayesinde bu eğitimi cebe taşıyor, zaman ve mekan bağımsız herkesin kolaylıkla öğrenebileceği kolaylıkta sunuyoruz. Uygulama ile sadece kelime öğretmeye odaklanmıyoruz, eğitimi belli bir müfredat çerçevesinde ders olarak video anlatımları ile destekliyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin en kapsamlı işaret dili uygulamasını ücretsiz olarak sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mobil teknolojilerin gücüyle engelli gençlerimizin hayata tam katılımlara destek olmaya devam edeceğiz.''
Yorum Yazın