TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Medya

Öyle Sevdim Ki Seni filminin ilk galası Trabzon’da yapıldı

Yapımcılığını Medyaton-Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun, yönetmenliğiniOrhan Tekeoğlu’nun yaptığı,
Öyle Sevdim Ki Seni filminin ilk galası Trabzon’da yapıldı
 ve 27 Eylül’de seyirci karşısına çıkacak olan ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filminin ilk galası Vali Abdil Celil Öz’ün ve kalabalık bir topluluğun katılımıyla Trabzon Varlıbaş Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti.

Galaya, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Varlıbaş Yönetim Kurulu Üyesi Selma Varlıbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Filmin yapımcısı Nurdan Tekeoğlu tıpkı İFAKAT Belgesi’nde olduğu gibi kadın sorununa değindiği için filmin yapımcılığına soyunduğunu belirtirken, filmin senaristi ve yönetmeni Orhan Tekeoğlu ise tüm değerleri ile 100 yıl önceki Trabzon’a kavuşmak istediğini dile getirdi. Tekeoğlu, Trabzon halkının gerek film çekimleri sırasında gerekse galaya çok yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Senaryosunu Orhan Tekeoğlu’nun yazdığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’, kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor.  1906 yılında taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır kapısı açılınca Trabzon’a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde Cemal’in karşısına çıkar. Göç, parçalanan aileler, önyargılar filmin ana konularını oluşturuyor.           
Filmin başrollerini  Angelina Jolie’nin Bosna’da çektiği ‘Kan ve Bal Ülkesinde’ filminde oynayan ve Türk seyircisinin Veda dizisinden tanıdığı Alma Terzic ile Türk televizyon dizilerinin yetenekli oyuncusu Oktay Gürsoy üstleniyor. Rus oyuncu  Alina Golovlyova’nın da rol aldığı filmde yılların usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman Kutlu gibi oyuncular  görev alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini de yılların deneyimli ismi Ercan Yılmaz üstleniyor.

‘Öyle Sevdim ki Seni’ adlı ilk uzun metrajlı filmini çeken yönetmen  Orhan Tekeoğlu, 1990’lı yıllarda yaşanmış birçok hayat  hikayesinden yola çıkarak filmin senaryosunu yazdı. 15 Mayıs’ta  Trabzon’da başlanan ve 4 Haziran’da Trabzon-Gümüşhane sınırındaki Santa harabelerinde bitirilen filmin müzikleri ise Selim Bölükbaşı’na ait.

Nurdan Tümbek Tekeoğlu ve Orhan Tekeoğlu,  2010 yılında  Doğu Karadeniz kadınlarının doğaya karşı verdikleri  mücadeleyi anlatan ‘İfakat’ adlı belgesele imza atmışlardı. İfakat belgeseli, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında birçok festivalden de ödül almıştı.
Yorum Yazın