• Medya

TİGAD, Ramazan Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı

TİGAD İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel, yayınladığı mesajda '2020’nin zorlu günlerinden geçip yılın ilk bayramına erişmenin huzurunu yaşıyoruz' dedi.
TİGAD, Ramazan Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı
Elazığ depremi
24 Ocak 2020’de Elazığ depremi tüm Türkiye’yi derinden sarstı, TİGAD olarak alanda ve görevimizin başında millet olarak birlik ve beraberlik için, yaraların sarılması için günlerce sahada kaldık. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6.8’lik depremde 35’i Elazığ’da, 4’ü Malatya’da olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, bin 607 kişi de yaralandı. Derinliği 6,75 kilometre olan depremin ardından yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda 45 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı. Depremden sonraki günlerde ise aynı bölgede binden fazla artçı deprem yaşandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hak tealadan rahmet, yaralılarımıza şifalar, milletimize geçmiş olsun diyoruz.

Çığ felaketi
Van’da çığ felaketi 41 can aldı. Çok zordu bu haberleri topluma ulaştırmak, sahadaki arkadaşlarımız gözyaşlarını silerek sahada görevinin başındaydı. Van’ın Bahçesaray ilçesinde 4-5 Şubat 2020 tarihlerinde iki farklı çığ felaketi yaşandı. 4 Şubat’ta Bahçesaray karayolunda hareket halindeki bir minibüsün üzerine çığ düştü. 6 kişi sağ olarak çığın altından çıkarılırken 5 kişinin de cesedine ulaşıldı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hak tealadan rahmet, yaralılarımıza şifalar, milletimize geçmiş olsun diyoruz.

İdlib şehitleri
Türkiye İdlib’de 36 şehit verdi 27 Şubat 2020’de Rusya destekli Suriye Silahlı Kuvvetleri, Suriye İç Savaşı kapsamında İdlib’de 400 askerin bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetlerine ait piyade taburuna hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda 36 Türk askeri şehit düştü. Basın mensupları, vatanın bölünmez bütünlüğü için can veren yiğitlerin kahramanlıklarını, ailelere düşen yangınları, gece gündüz çalışarak toplumu bilgilendirdi. Hayatını kaybeden kahramanlarımıza hak tealadan rahmet, gazilerimize şifalar, milletimize geçmiş olsun diyoruz.

Mülteciler umut yolculuğunda
Türkiye Suriyeli mültecilere Avrupa’ya gitmeleri için sınır kapılarını açtı 27 Şubat 2020’de gerçekleşen İdlib saldırısı sonucu Cumurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talimatı ile değişen politika kapsamında hudut kapılarının mültecilere açıldığı açıklandı. Açıklamanın hemen ardından başta Suriyeli, Iraklı ve Afgan mülteci ve göçmenler Avrupa’ya gitmek için Edirne üzerinden Yunanistan ve Bulgaristan’a doğru yola çıktı. Biz basın çalışanları yine sahadaydık, alandan tüm Dünya’ya gerçekleri aktarmaya çalıştık.

Çin'den dünyaya koronavirüs salgını
Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 koronavirüs (koronavirüs), Antarktika hariç tüm kıtalara ve 120’den fazla ülkeye yayıldı. 2019 Aralık ayında görülen ve ’2019-nCoV’ olarak adlandırılan virüs, ilk kez Wuhan’daki hayvan pazarında balık satıcısı olan 49 yaşında bir kadında görüldü.

Başta sağlık görevlileri olmak üzere devletimiz konuya ağırlığını koydu ve tüm tedbirlerini aldı, tüm Dünya salgınla kasıp kavrulurken Türkiye sağlık teşkilatının cephede savaşır gibi mücadelesini topluma aktaran basın çalışanları yine sahadaydı. Acı ve zorlu günleri getiren 2020 yılının ilk bayramını idrak edeceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde nice güzel günleri topluma aktarmak dileğiyle, öncelikle hayatını kaybeden askerlerimiz, vatandaşlarımız, sağlık ve basın görevlilerimize rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Bayramımız kutlu olsun……
Yorum Yazın