TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Medya

TİGAD'ın önerileri Dijital Mecralar Komisyonu'nun gündeminde

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, komisyon olarak İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel ile paydaş olduklarını belirterek, "Dijital yayıncılık ve internet yasası ve internet medyasının düzenlenmesi konusunda yeni dönemi başlatıyoruz." dedi.
TİGAD'ın önerileri Dijital Mecralar Komisyonu'nun gündeminde
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Malatya’da düzenlenen “2021 Kent Ve Başkan Ödülleri” töreninde yaptığı konuşmada, dijital medya yayıncılığında yapılacak düzenlemelere değindi.

"Anadolu'da internet gazeteciliğinin tüzel kişiliğe kavuşturulması gerekiyor"

Yayman, "Okan (Geçgel) Bey ile biz paydaşız. Dijital dönüşüm konusunda Türkiye ve dünya çok büyük değişimden geçiyor. İnşallah TBMM'de yeni dönemde Cumhurbaşkanımızın talimat ve tavsiyeleri ile dijital yayıncılık konusunda internet yasası konusunda, internet medyasının düzenlenmesi konusunda yeni dönemi başlatıyoruz." dedi. Yayman, şöyle devam etti; "Özellikle Anadolu’da basılan gazetelerden daha fazla internet yayıncılığı ve internet gazeteciliği var. Bunların muhakkak düzenlenmesi ve tüzel kişiliğe kavuşturulması gerekiyor. İnşallah yeni dönemde bunu yapacağız. Sosyal medyada da düzenlemeler olacak." dedi.



Okan Geçgel: TİGAD'ın yasa taslağı Komisyon'un gündeminde


TİGAD Genel Başkanı Geçgel ise, Yayman'ın açıklamaları üzerine yaptığı değerlendirmede, TİGAD'ın hazırladığı internet haberciliği yasa tasarısı taslağının göz önünde bulundurularak TBMM'de tekrar gündeme geleceğini söyledi. Geçgel, "Sayın Hüseyin Yayman ile yaptığım görüşmede, TBMM'de yeni bir yasa çalışmasına başlandığını söyledi. Bu konunun Dijital Mecralar Komisyonu'nun gündeminde olduğunu iletti. Çalışmaların devam ettiğini ve TİGAD olarak bizimle paydaş olduklarını vurguladı. Ayrıca, bu yasa çalışmasında TİGAD ile birlikte hareket edeceklerini kaydetti."

Geçgel, konuşmasında şunları ifade etti; "Dermek olarak Komisyon'un çalışmalarında yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. İnternet medyası yasasının bir an önce çıkması için üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Sayın Yayman'ın bu konudaki hassasiyetine de teşekkür ediyoruz. Yeni yasama döneminde bu konunun bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz."
Yorum Yazın