TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Moğolistan

Erdenebat, Rio Tinto Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi

Moğolistan Başbakanı J.Erdenebat Rio Tinto şirketinin Başkan Yang Du Plyessi, CEO Jean Jack Syebyastiyan, Bakır ve Elmas Grubu CEO'su Arnu Suara, Bakır ve elmas Grubu İş Geliştirme Direktörü Craig Kinnyell, Oyu Tolgoi LLC Yönetim Kurulu Başkanı G.Batsukh, Bakır ve elmas Grup yöneticisi Kh.Amarjargal ve Moğolistan’dan sorumlu Müdür S.Munkhsukh’u kabul etmiştir.
Erdenebat, Rio Tinto Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi
Görüşmeninbaşında “Rio Tinto” CEO Jean Jack Syebyastiyan, Rio Tinto üst düzey yönetiminin Moğolistan’a ilk kez ziyaret gerçekleştirdiğini vurguladı ve bu ziyaretin Moğolistan’ın yabancı yatırımcılar için güvenli bir ülke olduğunu kanıtlayacak bir olay olduğunu ifade etti.

Ayrıca Oyutolgoy yeraltı maden çalışmalarının süratla devam ettiğini ve bu çalışmalar için 2000’den fazla kişiye istihdam sağlandığını ve toplam 5000 çalışna ınmadenyatağında çalıştığını vurguladı.

Yeraltı madencilik çalışması 15 yıl sürecektir. Bu nedenle Moğol çalışanların becerisini arttırma, yetiştirme ve uluslararası arenada rekabet gücünü arttırma konusuna önem verdiklerini vurgulamıştır.
Moğolistan Başbakanı J.Erdenebat da hükümet olarak mega projeleri harekete geçirme ve uygulamaya koymak için gayret ettiklerini ve Oyutolgoy’un da Moğolistan’ın büyük çapğlı projelerinden biri olduğunu ifade etti. Bu projenin verimi ne kadar iyi olursa halkımız bu yönde olumlu izlenime sahip olacaktır.

Projede yeralan Moğol çalışan sayısının olabildiğince arttırmalarını ve imkanlar ıölçüsünde Moğolistan’ın yerel üretimlerini çalışmalarında kullanma, taşoren firma olarak Moğol şirketi seçmelerini talep etti ve Başbakan’ın bu talebi şirket yönetimi tarafından olumlu karşılanmıştır.
 
Yorum Yazın