TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Moğolistan

Hava kirliliğini azaltacak yeni teknoloji...

Başkent Valisi S.Batbold bugün Uluslararası Finans kurumu Moğolistan temsilcisi Nguyen Twin ve Uluslararası Finans Kurumu Doğu Asya Belediyeler Program Koordinatörü Jyesse Ang’ı kabul etti.
Hava kirliliğini azaltacak yeni teknoloji...
Nguyen Twin sözlerinde “Belediyeler arası rekbet gücünü arttırma, ticaret için uygun ortamı sağlama ve KOBİ’yi teşvik etmek yoluyla istihdamı arttırma konusunda teknik yardım ve danışmanlık hizmeti vermek yoluyla işbirliği yapmak istiyoruz. Ayrıca küresel ısınma, iklim değişikliğine karşı doğaya zararsız yeni teknolojiyi uygulama konusunda danışmanlık görevi üstenebiliriz”  diye konuştu.

Başkent valisi S.Batbold yeşil bir Ulanbator için çalıştığını ve bundan dolayı altyapı, su ve elektrik tasarruflu yeşil teknolojiyi kullanma, enerji tasarrufu gibi projelerde destek vermek istediklerinden dolayı teşekkür etti. Ancak Moğolistan bu dönem için ekonomik krize maruz kaldığından elindeki mevcut olanakları kullanmak, bütçe harcamalarını kısmamız gerekmekte olduğunu, bu nedenle kamu-özel sektör ortaklığını esas alan projeler üzerinde odaklanmamız gerekiyor. Bu nedenle Konut İdaresi ile işbirliği halince kentsel dönüşüm projeleri için halka ucuz maliyetle toplu konut sağlama,  hava kirliliğini azaltmaya yönelik teknolojileri uygulama, sanayi parklar ve lojistik merkezlerin kurulması gibi projeler için ortak çalışmaya hazırız dedi.

TOPRAK KIRLILIĞINI ÖNLEMEDE ALMANYA’NIN “NYEKSUS” PROJESI ILE ÇALIŞILACAK
Başkent Valisi ve Ulanbator belediye başkanı S.Batbold, Almanya  Uluslararası İşbirliği Derneği Bölgesel İşler Müdürü Ruth Erlbek  ile görüştü.

Görüşmede Uluslararası İşbirliği Derneği tarafından uygulanan “Nyeksus” projesine ilişkin görüş alışverişinde bulundular ve projenin 2.aşaması için İşbirliği Anlaşması imzaladılar.

Proje Almanya’nın Ekonomik İşbirliği Bakanlığı finansmanıylaAsya Pasifik bölgesindeki 7 ülkenin 12 şehrinde uygulanmakta ve su, enerji ve gıda tedariklerde güvenliği yükseltmede kapsamlı kaynak yönetiminin uygulanmasında destek olmak amaçlıdır. Proje kapsamında Ulanbator’daki ısı kaybı olan konutların yalıtım çalışması yapılmıştır.

Projenin 2.aşamasında “Mutlu şehir” programı çerçevesinde çadır mahallesindeki toprak kirliliğini azaltmak için gerekli araştırma çalışmanın yapılması ve atık su boru döşenmesine ilişkin isabetli çözüm programları için kullanılacaktır.
Yorum Yazın