TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Moğolistan

KOBİ'nin ihracatları desteklenecek

Dünya Bankası'nın 20 milyon dolarlık kredisi ile KOBİ’nin ihracatları desteklenecek.
KOBİ'nin ihracatları desteklenecek
OGÜNHABER-ÖZEL - MOĞOLİSTAN - Toplam ihracatın %87’sini maden ürünlerinin oluşturduğu bu zamanda Moğolistan diğer sektörlerin ihracatını arttırma ve ihracat için uygun ürünler oluşturmak amacıyla Dünya Bankası Uluslararası Kalkınma Birliği’nden 20 milyon dolarlık koşullu kredi alma konusunda anlaştı.

Söz konusu kredi 4.5 yıl süre ile ''İhracatı Geliştirme Projesi”ni uygulamak amacıyla verilecek ve madencilik haricindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin ihracatını geliştirme ve dış pazara ürünlerini ihraç etme becerisini arttırma için destek sağlayacak.

Shangri-La otelinde düzenlenen “İhracatı Geliştirme Projesi”nin açılışına Maliye Bakanı B.Choijilsuren, Dünya Bankası Moğolistan Temsilcisi James Anderson ve diğer yetkili kişiler katıldı.
Projenin uygulanması için KOBİ sahiplerinden belli koşulları yerine getirmeleri istenecek ve “İhracatı geliştirme planını hazırlama, eğitimlere tabi tutma, know-how’u öğrenme, fırsatları genişletmektir. Ayrıca KOBi’lerden gelen mali destek taleplerini değerlendirecek Değerlendirme Komitesi kamu-özel sektör ve sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katılımları ile kurulacak.
Proje kapsamında Moğolistan’ın ihracatı % 15 oranda artması, uluslararasında kabul gören kalite sertifikasına sahip KOBİ’lerin sayısını %15 oranda arttırma, ihracat sigortalı finans desteği ile faaliyet gösteren KOBi sayısını %15 oranda arttırılması hedeflenmekte.
Yorum Yazın