TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Moğolistan

Madencilik dışı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere 100 bin dolarlık destek sağlanacak

Madencilik dışı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler ve yeni girişimciler için ihracat planı hazırlama, kapasitesini arttırmaya yönelik eğitim, araştırma ve metotoloji sağlama, mali açıdan desteklemeye ilişkin İhracatı Destekleme Projesi geçtiğimiz mart ayında uygulanmaya başlamıştı.
Madencilik dışı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere 100 bin dolarlık destek sağlanacak
OGÜNHABER-ÖZEL - Bu çerçevede Moğolistam kalkınma Bankası ve Dünya Bankası İhracatı Geliştirme Projesi Uygulama Birimi arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı bugün imzalanmıştır.

Taraflar arasında imzalanan 5 maddelik Mutabakat Zaptına göre madencilik dışı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler, KOBİ işletmecilerinin dış ticaret bilgisini arttırma, mali destekalma konusunda bilgi sahibi olmasında yardımcı olma ve bağlantı kurma konusunda tanıtımlar yapılacaktır.

İhracatı Destekleme Projesi kapsamında aranan kriterleri yerine getiren madencilik dışı alanlarda faaliyet gösteren şirketlere 100 bin dolara kadar karşılıksız hibe yardımı sağlama ve ihracat sigortası ve hizmetini geliştirme gibi çalışmalar yapılacak ve sözkonusu proje 4.5 yıl uygulanacaktır.
Yorum Yazın