Hıçkırık nasıl geçer

Hıçkırık sanıldığı kadar küçük ve tehlikesiz bir rahatsızlık değildir. Uzun soluklu devam eden hıçkırıklar, hayati organlarımızı etkileme ihtimali vardır. Özellikle kalp ile beyin gibi hayati öneme sahip olan organlarda çeşitlik hastalıkların oluşumuna neden olabilir.
Hıçkırık nasıl geçer
Hıçkırık nedir?
Hıçkırık, diyaframda bulunan kaslarının istem dışında kasılması yüzünden gırtlak bölgesi aniden kapanarak hıçkırığı oluşmasına neden olur. Kişilere göre değişiklik gösterse bile yaklaşık dakikada 10 – 30 defa tekrar edebilen kasılmalara sebep olabilir. Hıçkırık sadece diyaframda değil kaburga arasındaki kaslarda da oluşabilir. Genelde uzun sürmez ve fazla tehlikeli değildirler

Hıçkırık neden olur?
Hıçkırık bebeklerde çok sık görülen bir rahatsızlıktır, hızlı yemek yiyen kişilerde ve bu sırada fazla hava yutan kişilerde de çok rastlanır. Her hastalıkta olduğu gibi bu durumda da her şeyin fazlasız zarar diyoruz. Fazla miktarda tüketilen sigara ve alkol, gıdıklanmak ve bu esnada aşırı gülmek geçici hıçkırık oluşumuna neden olur.

Hıçkırık nasıl geçer, hıçkırmayı engelleyecek öneriler:
-Kendini zorla ve tutabileceğin kadar nefesini tut. Bu şekilde diyaframı yanıltıp eski soluklanma düzenini yakalayabilirsin.

-Gırtlakta oluşan kasılmayı engellemek için soğuk içecekler için, limon suyu, normal su ve sirke çok daha etkili olacaktır.

-Karabiberi koklamakta iyi gelecektir. Karabiber hapşırmanıza neden olacağı için diyafram kaslarına ters tepki uygulayıp eski ritmine dönecektir.
Yorum Yazın