TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Audi Brüksel'deki fabrikada üretimi durdurdu

Alman otomobil şirketi Audi Brüksel’deki fabrikada üretimin durdurulduğunu bildirdi.
Audi Brüksel'deki fabrikada üretimi durdurdu
Fatma Güler - Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarından sonra Alman şirketleri de önlemler aldı.

Alman havayolu şirketi Lufthansa’dan yapılan açıklamada, Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nın kapatıldığına işaret edilerek bugün 25 uçak seferinin iptal edildiği ve bundan yaklaşık 2 bin yolcunun etkilendiği belirtildi. Frankfurt ve Münih’ten Brüksel’e doğru giden iki uçağın Lüttich ve Köln havaalanlarına yönlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 22 ila 28 Mart için Brüksel’e gidiş veya kentten geliş uçak biletine sahip yolcuların uçuş tarihini ücretsiz olarak değiştirebileceğine işaret edildi.

Alman otomobil şirketi Audi de Brüksel’deki fabrikada üretimin durdurulduğunu bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu fabrikadaki yaklaşık bin 100 çalışanın evde kalmasının istendiği belirtilerek şirketin Belçika hükümetinin çağrısına uyduğu ve güvenlik birimlerinin atacağı adımları bekleyeceği ifade edildi.

Bulgaristan'da güvenlik önlemleri artırıldı
Bulgaristan İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, Brüksel'deki saldırıların ardından ülkedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

Bıçvarova, Bulgaristan’daki polis birimlerinin harekete geçirildiğini, kalabalık yerlerdeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve gece saatlerinde Sofya’da bazı metro istasyonlarında tatbikatlar yapılacağını belirtti.
Yorum Yazın