TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Bu yıl ikinci el otomobil pazarı hareketli geçecek

Maraş, adetlere bakıldığında ikinci el piyasasının, sıfır otomobil pazarına göre daha canlı olduğunu söyledi.
Bu yıl ikinci el otomobil pazarı hareketli geçecek
Tamer Erdoğan - Satış adetlerinin hızla arttığını ancak orada da sıkıntıların bulunduğunu vurgulayan Maraş, "Bu sene, özellikle son 4-5 aydır ikinci el fiyatları, birinci el fiyatların artışı kadar yükselmiyor. Bu da piyasayı zorluyor açıkçası." ifadelerini kullandı.

Maraş, talep, fiyat, pazar ve alıcıda şu an denge bulamamış bir durum olduğunu dile getirerek, "İkinci elde fiyatlar, olması gerektiğinden düşük seyrediyor. Yani nominal artış var ama oradaki artışlar, birinci eldeki fiyat artışlarını halen takip etmiyor." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl ikinci elde 6 milyon civarında toplam hacimden bahsedildiğini hatırlatan Maraş, şöyle devam etti:
"Tabii kısa vadeli alım satımlar da var, mesela galeriler alıyor, müşteriye satıyor. Onlar da var bunun içinde. Onları düşsek bile bence minimum 3,5 milyonluk bir ikinci el pazarı var. Bu da birinci elin 1 milyon civarında olduğunu düşünürsek, bire üç gibi aslında ikinci elin pazarı var. Bu, dünyada diğer gelişmiş ülkelere bakınca çok yüksek bir oran."

- "İkinci ele talep hala yüksek devam ediyor"

Maraş, ikinci el piyasasının 2018'de hareketli geçmesinin beklendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bu yıl bence ikinci el otomobil pazarı hareketli geçecek. Bunun büyük nedeni birinci eldeki fiyat artışları ve bildiğiniz gibi kurlarda da artışlar devam ediyor. Yılbaşından bu yana ciddi bir artış var. Dolayısıyla bu, sıfır otomobil fiyatlarını artırıyor, bu yüzden ikinci ele talep halen yüksek devam ediyor."

Özgür Maraş, bu sene adetsel olarak ikinci el araç satışlarının 6 milyonun üzerine çıkabileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın